close up of two flute glasses filled with sparkling wine wuth ribbons and christmas decor
Tilbakeblikk

Nyttårskavalkaden 2022

Enda et år har snart gått forbi, kjære leser, og det er på tide med et lite tilbakeblikk. Hva var bra, hva gikk dårlig, og hvordan blir det neste året? Det er jo alltid de store spørsmålene.

For meg har 2022 stort sett gått med til venting. Jeg var ferdig på avklaringstiltak allerede i slutten av april, men jeg måtte vente til slutten av august før Nav endelig var klare til å la meg søke på ufør igjen. Og nå har jeg ventet i den køen siden da. Forhåpentligvis er svaret rett rundt hjørnet, men jeg venter fortsatt.

2022 begynte med bortfall av den lille inntekten jeg hadde, da yogastudioet jeg underviste på plutselig ble nedlagt før januar var i gang. Jeg kastet meg rundt for å starte opp mitt eget online yogastudio isteden, noe jeg holdt på med frem til september. Da måtte jeg gi opp, fordi Nav krever at hver eneste time man jobber, føres på meldekort og trekkes fra utbetalingen – selv om man faktisk ikke kan ta ut betaling for jobben. Det betyr at man må betale i dyre dommer for yogatimer, forberedelser til yogatimer, kundebehandling, markedsføring, bokføring og alt som følger med når man driver for seg selv.

Og det hadde jeg ikke råd til, spesielt ikke når prisene ellers har gått så mye opp som de har gjort i år. Det er også heller tvilsomt om jeg ville hatt kapasitet til å markedsføre så mye som ville vært nødvendig i disse tider når alle strammer inn beltet og kutter ned på utgiftene sine. Kanskje, når verden blir litt mer samarbeidsvillig igjen, men ikke nå.

Det har ikke vært noe godt år sånn sett, det må man jo innrømme. Livet mitt har stått på pause stort sett hele tida, og enhver innsats ville faktisk bare gjort det verre. Det tar tid å bygge opp en stabil inntekt. Tid og penger, viser det seg.

På den annen side: Det som virkelig har fungert i 2022, er ironisk nok nettopp økonomien. Jeg lot meg selv falle ned i et finanshull i mai en gang, og jeg ble der nede noen måneder for å lære, forstå og implementere. Det resulterte i en bedre økonomisk oversikt enn noen gang, og jeg begynte å oppdage mitt indre investor-selv. Nå vet jeg nøyaktig hva jeg skal gjøre med sparepengene mine om jeg får dem, så det var en bra level up akkurat der.

Denne økonomifasen av året hadde også noen fine konsekvenser for forbruksmønsteret mitt, og jeg er ganske fornøyd med å se at over 50% av matvarene mine nå er frukt, grønnsaker og bær. Det er virkelig noe å bygge videre på i 2023!

Ventetiden har også resultert i at jeg har fått tilbringe ganske mye tid ute i skogen min og nede på stranda. Det har virkelig, virkelig gjort godt, og jeg akter å følge opp det i 2023. Man skal ikke kimse av naturterapi!

Hva denne bloggen angår, så har den ligget ganske så brakk i år. Nakken og skuldrene mine har rett og slett bestemt seg for at mer enn en halvtimes kontorarbeid er en skikkelig dårlig idé, så det har ikke blitt så mye blogging. Isteden har det blitt litt flere aktive minutter i månedssnitt, i følge FitBit-statistikken, og det er jo også en positiv utvikling man kan bygge videre på. Det er fortsatt ikke helt oppe der det var før Nav begynte å bestemme hva jeg skulle bruke dagene til i 2019, men forhåpentligvis får jeg bedre muligheter til å bygge opp helsen min igjen i 2023. Det vil i alle fall være første prioritet.

Det har blitt 49 publiserte innlegg på denne bloggen i år, noe som er 18 flere enn i fjor. Det er bra, men må bli mye, mye bedre. På Instagram har jeg bare postet 26 bilder og 22 reels – og det er jo nesten ingenting. Til sammen 48 publiseringer, mot 108 i fjor. Hmm.

For å forsøke å løse nakkeproblemet, har jeg gjort to ting: Jeg har kjøpt et eksternt tastatur så jeg kan få løftet opp laptopen mer i blikkhøyde når jeg sitter på hjemmekontoret, og jeg har nettopp kjøpt nytt batteri til den også. Nå sitter jeg i sofaen og skriver med laptopen på fanget, og jeg tror kanskje nakken synes det er en mye bedre idé. Om det funker, kan jeg publisere mer i 2023, så jeg krysser fingrene for det.

Og hva som ble mest lest på denne stakkars, neglisjerte bloggen i 2022?

Her får du de 15 mest populære innleggene!

#15. Hva er Yin Yoga?

#14. Hvordan bestille fra doTERRA

#13. Meal Prepping – det mest geniale ever!

#12. Eteriske oljer mot mygg

#11. Slik bruker jeg eteriske oljer fra doTERRA akkurat nå

#10. Hvor kjøper man eteriske oljer?

#9. Sånn lager du frøbomber

#8. Månen og kvinnens syklus

#7. Enkel oppskrift på hjemmelaget tannkrem

#6. Fem krystaller for god søvn

#5. Enkel oppskrift på hjemmelaget deodorant

#4. Enkel oppskrift på hjemmelaget sårsalve

#3. Enkel oppskrift på hjemmelaget badesalt

#2. Bærekraftige klær og hvor du kan finne dem online

#1. Vakre krystaller og deres magiske egenskaper

De mest populære produktene fra nettbutikken? Her!

#5. Grapefruktolje (doTERRA)

#4. Cloveolje (doTERRA)

#3. Cedarwoodolje (doTERRA)

#2. Lavendelolje (doTERRA)

#1. Balance Grounding Blend (doTERRA)

Jeg vet enda ikke hva 2023 bringer, kjære leser. Akkurat nå må jeg forberede meg på minst tre forskjellige scenarioer, og de vil alle ha store konsekvenser for det kommende året. Men jeg håper mest av alt at det neste året kommer med frihet. Friheten til å fortsette å bygge opp helse, friheten til å bygge opp en inntekt, og friheten til å designe mitt eget liv igjen etter en lang, lang ventetid i limbo. Og jeg kan ikke si stort mer nå enn at du må følge med for å se hva som skjer i neste episode, for jeg er like clueless som deg, hehe.

Godt nyttår! 😊✨

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.