Om Skogfruen

Hei på deg!

Ingrid Jeanette heter jeg, og jeg skriver denne bloggen. Kanskje du kjenner meg fra tidligere blogger også, sånn som Hjemmemamma.com, som jeg drev aktivt i mange år.

I skrivende stund er jeg 46 år, og har bedrevet denne bloggen siden 2017. Jeg skriver om naturlig livsstil og grønn økonomi, og om mine ville tanker om samfunn og utvikling. Jeg forteller noen ganger om ulike produkter jeg tester, jeg skriver om bøker jeg leser, og jeg formidler yin yoga og eteriske oljer.

Og alt dette er på en måte summen av hele mitt liv så langt.

Av utdanning ble jeg først førskolelærer med fordypning i småbarnspedagogikk. Etterhvert tok jeg også en bachelorgrad i språk og litteratur, og ble til slutt master i tverrfaglig kultur. Her oppdaget jeg spennende felt som økofilosofi, økofeminisme og økokritikk.

Masteroppgaven min handlet om hvilket natursyn som presenteres i den mest solgte barne- og ungdomslitteraturen i perioden 2010 – 2015. (Og kort oppsummert: Det er ikke bra. Menneskesynet er enda verre.)

Du kan laste ned og lese hele masteroppgaven min her.

Den gang huldreungen min var lita!

Siden har jeg fortsatt å fordype meg i holistisk og naturlig livsstil. I 2020 ble jeg sertifisert Yin Yoga-lærer, i 2021 fullførte jeg et Master Herbalist-kurs, og i 2022 tok jeg et Holistic Health Practitioner-kurs.

Etter flere år med student- og alenemammabudsjett, har jeg også utviklet en dyp fascinasjon for personlig økonomi i kombinasjon med alt det grønne og bærekraftige.

Med dette ønsker jeg å formidle aksept av seg selv, avslapning, stressreduksjon – og ikke minst en dyp kontakt med naturen. Jeg er overbevist om at den er en god healer, og at vi har mye å vinne på å leve i nær kontakt med den, både helsemessig og økonomisk.

Jeg er også mamma til ei jente på 14, som jeg nå deler 50/50 med faren. Og jeg var, som hjemmemamma-bloggen indikerer, hjemme med henne de tre første årene av hennes liv. Tilknytningsomsorg, bæresjal, tid sammen i naturen, samsoving og langtidsamming var viktige stikkord når hun var lita. Nå går vi for lange samtaler, ikke-dømmende veiledning, gjensidig respekt og en rolig hverdag hvor biologiske og emosjonelle behov kan møtes og ivaretas. Jeg er nok fortsatt en TiO-mamma, selv om ungen min ikke er liten lenger.

Skoglykke!

Mitt håp er at denne bloggen skal være et bidrag til at verden snur seg i en mer bærekraftig retning. Og jeg ønsker å inspirere deg til å leve litt mer i harmoni med naturen, bygge deg en bedre livsstil og skape deg en høyere livskvalitet.

Velkommen inn i min verden. 🙂

– Another world is not only possible, she is on her way.
On a quiet day, I can hear her breathing.

~ Arundathi Roy