Om Skogfruen

Hallo!

Hei på deg!

Ingrid Jeanette heter jeg, og jeg skriver denne bloggen. Kanskje du kjenner meg fra tidligere blogger også, sånn som Hjemmemamma.com, som jeg drev aktivt i mange år.

I skrivende stund er jeg 44 år, og har bedrevet denne bloggen i snart de tre siste av dem. Jeg skriver om naturlig livsstil, og om mine ville tanker om samfunn og utvikling. Jeg forteller noen ganger om ulike produkter jeg tester, jeg skriver om bøker jeg leser, og jeg formidler eteriske oljer.

Og alt dette er på en måte summen av hele mitt liv så langt.

Av utdanning ble jeg først førskolelærer med fordypning i småbarnspedagogikk. Etterhvert tok jeg også en bachelorgrad i språk og litteratur, og ble til slutt master i tverrfaglig kultur. Her oppdaget jeg spennende felt som økofilosofi, økofeminisme og økokritikk.

Masteroppgaven min handlet om hvilket natursyn som presenteres i den mest solgte barne- og ungdomslitteraturen i perioden 2010 – 2015. (Og kort oppsummert: Det er ikke bra. Menneskesynet er enda verre.)

Den gang huldreungen min var lita!

Jeg er også mamma til ei jente på 12, som jeg nå deler 50/50 med faren. Og jeg var, som hjemmemamma-bloggen indikerer, hjemme med henne de tre første årene av hennes liv. Tilknytningsomsorg, bæresjal, tid sammen i naturen, samsoving og langtidsamming var viktige stikkord når hun var lita. Nå går vi for lange samtaler, ikke-dømmende veiledning, gjensidig respekt og en rolig hverdag hvor biologiske og emosjonelle behov kan møtes og ivaretas. Jeg er nok fortsatt en TiO-mamma, selv om ungen min ikke er liten lenger.

For tiden er jeg hjemmeværende igjen, og prøver å finne ut av en kropp som sliter med et artig lite knippe fysiske sykdommer og skader. Det finnes ingen tvil i min sjel om at en helhetlig og naturlig livsstil hjelper meg flere hakk opp i livskvalitet, diagnoser til tross, og det er også en av grunnene til at jeg holder på med denne bloggen.

Skoglykke!

Av nøyaktig den samme grunnen har jeg også blitt yogainstruktør, og jeg underviser yin yoga en gang i uka. Her ønsker jeg å formidle aksept av seg selv, avslapning, stressreduksjon – og ikke minst en dyp kontakt med naturen. Jeg er overbevist om at den er en god healer, og at vi har mye å vinne på å leve i nær kontakt med den.

Mitt håp er at denne bloggen skal være et bidrag til at verden snur seg i en mer bærekraftig retning. Og jeg ønsker å inspirere deg til å leve litt mer i harmoni med naturen, bygge deg en bedre livsstil og skape deg en høyere livskvalitet.

Velkommen inn i min verden. 🙂

– Another world is not only possible, she is on her way.
On a quiet day, I can hear her breathing.

~ Arundathi Roy