hjemmelaget deodorant
DIY,  Oppskrifter

Enkel oppskrift på hjemmelaget deodorant (diy)

Jeg har så smått har begynt å trene igjen, og med det meldte det seg et behov for en deodorant som faktisk funker. I det siste har jeg prøvd ut deodoranter uten aluminium fra butikken, men resultatet har ikke akkurat vært jublende bra. Så tenkte jeg: hva med en hjemmelaget deodorant?

Jeg bestemte meg for å stramme opp de grønne vanene mine litt, og ta tilbake noe av det jeg gjorde før. En av de tingene var å lage min egen deodorant. Jeg har på en måte savnet det.

Det er ganske lett. Det tar kort tid, og det er billig. Du lager det av ting du har i kjøkkenskapet, eller i det minste kunne hatt i kjøkkenskapet. Og den funker. Faktisk.

Du trenger kokosolje, maizena, natron og eteriske oljer etter smak og behag. Jeg bruker lavendel, for en generell beroligende effekt. Du kan også bruke mer blomstrete oljer som ylang ylang, sjasmin eller rose om du vil ha litt parfymeeffekt.

Så blander du like deler maizena og natron (fks 6 ss av hver), før du moser oppi nok kokosolje til å få en kremete konsistens. Og så tilsetter du eteriske oljer til slutt, og tømmer blandingen over på en liten glasskrukke.

Og det er det. Det tar toppen ti minutter.

Denne deodoranten funker fordi natron fjerner lukt, og kokosolje og eteriske oljer er bakteriedrepende. Maizena er egentlig bare der for å gi konsistens, men du kunne spist dette uten problemer.

Når du skal ta på deg deodoranten, tar du bare litt av den kremete blandingen på fingeren, og smører det under armene. Litt er nok. La det trekke litt inn først om du skal ha på deg ettersittende klær.

Har du prøvd hjemmelaget deodorant noen gang?

Du? Meld deg på nyhetsbrevet, så får du oppdateringer og annet snacks en gang i måneden! 😊


7 kommentarer

    • Skogfrue

      Antiperspirant er en av de tingene jeg prøver å unngå, faktisk, siden det tetter igjen en av kroppens detoxsystemer (ellers har man avføring, urin og pust som går jevnt og trutt, og menstruasjon og morsmelk(!) som er mer ustabile). Maizenaen som er i oppskriften suger jo til seg litt fuktighet, men det funker ikke like sterkt som en antiperspirant sånn sett. Det jeg ville prøvd, var å legge på et lite ekstra lag maizena som pudder etter å ha tatt på deodoranten.

  • Tone

    Hei,
    Har forsøkt mange forskjellige oppskrifter og jeg tror det må være natron jeg reagerer på. Får utslett etter lengre tids bruk. Aner du om det funker å droppe natron og kun bruke maizena..? Kan jo selvsagt bare teste det, men tenkte jeg ville spørre her pm noen hadde noen tips?

Psst! Trenger du å stresse ned litt? Få med deg denne gratis guiden! 🤗