hjemmelaget sårsalve
DIY

Enkel oppskrift på hjemmelaget sårsalve (diy)

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Om du har tørr hud, så vet du at den ofte trenger litt ekstra hjelp. Kanskje leppene dine begynner å kjenne behovet for litt ekstra pleie også, eller kanskje du har en liten en som trenger litt smøring bak. Da er det alltid kjekt å kunne lage seg en hjemmelaget sårsalve! Og det er ikke så vanskelig heller.

Hva trenger du?

Alt du trenger er en olje (gjerne kokosolje) og bivoks, og så trenger du en eller fler av følgende urter (gjerne tørkede):

ringblomst – sårhelende

hvitpilbark – hjelper til med å løse opp døde hudceller

lavendel – beroligende

ryllik – sårhelende

(om du ikke har tørkede urter klare fra egen hage, kan de ofte bestilles fra Arnika.no – bare se i sidebaren og klikk på «urter»).

Lag en urtene trekke i olje først

Ta et tett glass og fyll det 2/3 fullt av urtene du ønsker å bruke. Så heller du olje over (om det er kokosolje, så kan det hende den trenger og varmes litt før den blir flytende). Passer på at alle urtene er fullstendig dekket av oljen, lukk glasset godt, og sett det fra deg et varmt sted i et par uker.

Sil av og bland

Deretter siler du av oljen. Så smelter du bivoksen, og blander den forsiktig inn oljen. Bruker du litt, blir salven myk. Bruker du mye, blir salven hard. En 50/50-blanding pleier å bli helt passe, men prøv deg frem!

Når blandingen begynner å nærme seg romtemperatur, kan du, hvis du vil, også tilsette eteriske oljer for å forsterke effekten. Har du for eksempel bare ringblomst som urt, kan du toppe det med for eksempel lavendelolje. Du kan også kjøpe flytende vitaminer på apoteket, om du ønsker å forsterke salven din ytterligere på den måten. D-vitamindråper er et godt tips, siden vi stort sett mangler det halve året her oppe i nord.

Rør godt sammen, og la det kjølne seg litt igjen – da stivner det, og er klart til bruk. Gratulerer – du har nå en egen, hjemmelaget sårsalve!

Merk at hvis du bruker kokosolje, vil salven alltid være følsom for varme og kulde. Er det varmt, blir kokosoljen flytende, mens den blir hardere om det er kaldt.

Psst! Få med deg denne gratis eboken! 🥰

This will close in 20 seconds