a laptop and a cup on the floor
Tilbakeblikk

Det var det året jeg fikk mitt eget online yogastudio…

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Alle år har en greie. Noe du vil huske det for lenge etter at neste nyttårsaften er overstått. Jeg tror mitt 2022 allerede har fått sin ting. Og det skjedde før 2022 var en uke gammelt.

Jeg hadde alle planene for det nye året lagt, så langt det er mulig å planlegge noe i pandemitider. I desember visste jeg sånn omtrent hvordan timeplanen i januar ville se ut, jeg visste hva jeg skulle prioritere de neste månedene, og jeg var klar for et oversiktlig og ryddig nyttår.

Egentlig ventet jeg bare på klarsignal fra myndighetene for når det ville være OK å ha gruppetimer igjen. Det var det eneste usikkerhetsmomentet.

Men allerede om kvelden onsdag 5. januar fikk jeg beskjeden som skulle snu opp-ned på alt. Yogastudioet jeg underviste på, ville bli lagt ned om bare få dager. Og jeg hadde allerede hatt min siste time der.

Det tok litt tid før det sank inn.

Så tror jeg at jeg gikk gjennom alle de syv sorgfasene på rekordtid.

Men jeg visste hele tida at jeg ikke ville slutte å undervise YinYoga. Det er bare for viktig til å gi opp.

OK da, bortsett fra den aller første kvelden. Da var jeg helt 100% klar for å bruke resten av det gudsjammerlige livet mitt på å se Netflix fra sofaen og ingenting annet noen gang igjen..!!

På fredag begynte jeg å se på hva de digitale løsningene innebar. Jeg har jo denne bloggen, jeg har drevet nettbutikk i en del år, jeg har måttet lære meg online undervisning takket være pandemien…. og det burde kunne gå an å sette sammen noe ganske raskt, tenkte jeg.

På lørdag skjønte jeg at jeg mer eller mindre hadde trygg grunn under føttene igjen. Og når yogastudioet offisielt gikk ut med nyheten på ettermiddagen, kunne jeg ta vare på mine gamle klienter ved å si at løsningen allerede var så og si klar herfra.

På søndag tweaket og testet jeg litt, og fikk de siste bitene på plass.

Og på mandag morgen kunne jeg endelig ønske klientene mine velkommen til online yogaundervisning på min egen plattform. Uten å ha gått glipp av en eneste time fra min undervisningsplan siden beskjeden kom.

*usigelig lettet utpust*

Jeg er fortsatt litt svimmel, kjære leser. Akkurat fort gikk det..! 😄

Men det var viktig for meg.

For det første har jeg lovet klientene mine at mine timer ikke kommer til å forsvinne før jeg fysisk blir kastet ut fra yogasalen. Gjennom hele pandemitiden har jeg dukket opp, enten på skjermen eller i salen eller begge deler på en gang, for at de skal kunne holde praksisen sin ved like på best mulig måte. Og jeg aktet ikke å slutte med det nå heller.

For det andre vet jeg veldig godt selv hva mangel på yoga gjør med kroppen, og etter jul var jeg veldig klar for å komme meg tilbake på yogamatta. Det skal litt selvdisiplin til om man skal praktisere tre timer i uka helt på egenhånd, og det å undervise yoga gjør det mye, mye enklere for meg å holde min egen praksis ved like. Skulking er jo absolutt ikke noen valgmulighet når alle venter på at du skal begynne sendinga!

For det tredje – og kanskje minst viktig, men viktig likevel – er det jo inntektssikringen i det. Jeg tjener ikke mye på å være yogalærer, og det aller meste forsvinner i driftsutgifter, men likevel – de driftsutgiftene må jo betales frem til de eventuelt kan avsluttes. Som selvstendig næringsdrivende har man ikke noe nevneverdig stort sikkerhetsnett å skryte av. Faktisk ingenting. Frafall av inntekt utløser verken sykepenger, dagpenger, permisjonsstønad eller koronastøtte i noen form eller fasong, så lenge man tjener under 75K i året. Det er ingenting annet enn plutselig fritid.

Og derfor, altså.

Derfor sitter jeg her nå med mitt helt eget online yogastudio.

Litt fortumlet, men veldig stolt over å ha klart å ta vare på klientene mine, selv når det verste skjedde på kort varsel. Og ikke minst: veldig veldig lettet over at jeg så langt har hatt påmeldte på alle timene mine, og at det har gått så bra.

Fy flate for et år dette året har vært. 😅

Jeg har satt opp tre timer i uka – på mandag formiddag klokka 10, og på tirsdag og torsdag klokka 19 på kvelden. De to kveldstimene er rene, klassiske YinYoga-timer, mens den på mandag er en myk Yin Flow. Alle timene passer for alle nivåer, og du trenger ikke være noen godt trent akrobat for å delta på dem.

Du kan velge mellom drop-in og yogakort på enten en uke eller en måned, sånn at du alltid vil finne en løsning som passer for deg. Det er ingen bindingstid på noe som helst.

Og fordelen med online yoga, er jo selvsagt at du kan rulle ut matta akkurat der du er, så lenge du har en skjerm og OK nettforbindelse. Når du melder deg på, får du nemlig en link på email. Den bare klikker du på, så kan du logge deg inn på Teams der vi har timene. Du velger selv om du vil ha på kameraet ditt, eller la det forbli skrudd av så ingen ser deg. Det er veldig enkelt, og det er veldig rimelig og trygt. Du trenger ikke å bekymre deg for verken smittevern eller økonomi.

Jeg er glad jeg gjorde det, kjære leser. Det kjennes veldig riktig å bra å fortsette å gi dette tilbudet, for jeg vet jo som sagt hvor viktig det er å holde yogapraksisen ved like.

Nå krysser jeg bare fingrene for at 2022 har brukt opp overraskelsene sine, og at det blir grei skuring herfra. 😄

Vil du være med på en avslappende og nedstressende YinYoga-time? Book timen din her!