doterra eteriske oljer
doTERRA eteriske oljer

Slik bruker jeg eteriske oljer (doTERRA) akkurat nå

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

I dag får du lese om noen enkle måter jeg bruker doTERRA eteriske oljer på!

Jeg har, som mange av dere sikkert har fått med dere, holdt på med eteriske oljer i mange år allerede. I løpet av denne tida har måten jeg bruker oljene på også variert etter behov, og jeg lærer også stadig mer via doTERRA.

I dag tenkte jeg skulle gi dere en liten snapshot av hvordan jeg bruker dem akkurat nå. Til glede og inspirasjon, om noen vil ha litt tips til hvordan de kan brukes i hverdagen. Eteriske oljer gjør meg så mye godt!

Først: Hva er eteriske oljer?

Eteriske oljer heter «essential oils» på engelsk. Det betyr ikke at de er essensielle, slik vi bruker ordet på norsk. Det betyr at denne flytende væsken tenkes å være selve plantens essens.

Denne essensen, eller denne eteriske oljen, utvinnes gjennom kaldpressing eller dampdestillasjon av plantematerialet. Dermed blir oljen også svært sterk og potent, og må brukes med varsomhet.

Plantens egenskaper konsentreres i dens oljeform. For eksempel får du oljen fra 100 sitroner i en sitronflaske , og 2,6 kg lavendelblomster blir til en eneste flaske med lavendelolje.

På norsk heter det eteriske oljer, noe som spiller på luftigheten i dem. Når du åpner en flaske, sprer duften seg fort ut i lufta, på en måte som andre ting ikke gjør.

Noen enkle måter jeg bruker eteriske oljer på

Lavendel

Eterisk olje av lavendel er et must for meg på sommeren, når det er lyst og varmt og ikke alltid like lett å få nok søvn. Lavendel har lenge blitt brukt som et søvnfremmende middel. Om jeg vet at det blir en sånn kveld, tenner jeg derfor aromalampen i nitida. Oppi har jeg 4-5 dråper med lavendelolje, som jeg så kan sitte og inhalere mens jeg lar roen senke seg og leggetiden nærmer seg.

Rosmarin

Om morgenen er det likeledes greit å våkne skikkelig igjen. Da har jeg et morgenrituale med tørrbørsting før dusjen, og det er såååå godt! Jeg drypper 5-6 dråper med eterisk olje av rosmarin på tørrbørsten. Så begynner jeg nederst ved føttene og børster meg oppover mot hjertet med passe harde tak. Rosmarin virker oppløftende, og sammen med tørrbørsten får jeg blodsirkulasjonen i gang. Kjempegodt!

Grapefrukt

Etter at jeg har renset huden om morgenen, bruker jeg en dråpe eller to med eterisk olje av grapefrukt blandet ut i litt kokosolje som dagkrem. For det første lukter den nydelig godt og friskt, og for det andre sies det også at grapefruktolje hjelper huden med å se sunn og frisk ut. (Om det er en dag jeg skal være en del ute i sola, bytter jeg den ut med lavendel eller rosmarin isteden, fordi sitrusoljene generelt er fotosensitive. Det betyr at de kan gi en reaksjon om man går ut i solen innsmurt i dem.)

doterra eteriske oljer

Peppermynte

Musklene mine har det med å ikke oppføre seg helt pent til tider, og jeg kjenner det spesielt i føttene. Jeg merker at det er superviktig å bruke riktige sko, men jeg er også veldig takknemlig for at jeg har peppermynteolje. For fotbad blander jeg ut 8-10 dråper i litt havsalt og har i en bøtte med varmt vann, eller jeg tar en teskje kokosolje til hver fot og drypper 1-2 peppermynteoljedråper oppi den før jeg smører inn føttene og masserer oljen godt inn. Nydelig for slitne føtter som trenger litt omsorg!

Sitron/peppermynte

Det blir også en del bilkjøring nå om sommeren. Jeg har derfor laget meg en liten flaske med sitron– og peppermynteblanding som alltid ligger klar i bilen. Denne drypper jeg på en liten sak jeg har festet til vifta (nærmere bestemt en binderskjede med pålimte mini-pompoms). Når lufta blåser, får jeg oljene spredd utover i bilen mens jeg kjører. Disse to oljene er begge friske og oppkvikkende, og det er jo nettopp det man trenger når man kjører bil i sommervarmen.

Flere bruksområder for eteriske oljer

Det er kort fortalt tre måter å bruke oljene på, men ikke alle oljer egner seg til alle bruksmåter.

Noen oljer kan brukes topikalt, altså på huden, enten rene eller blandet ut med en krem eller bæreolje. En annen måte å bruke oljene topikalt på, er for eksempel i badesalt.

Mange oljer egner seg også godt i diffuser eller i en aromalampe, sånn at duftene sprer seg i huset. Dette skaper god stemning, og mange bruker det som en form for aromaterapi.

Enkelte av oljene kan også brukes innvortes, som et slags kosttilskudd. Da er det vanlig at man drypper noen dråper i en tom kapsel, og svelger den ned med vann. Merk at jeg nå bare snakker om doTERRA sine oljer, og at dette bare gjelder noen av oljene!

Vil du også ha oljer?

Jeg skjønner deg godt!

De mest vanlige oljene å begynne med, er lavendel, sitron og peppermynte. Som du ser, får jeg mye bra ut av bare disse oljene.

Om du vil ha en enkel og rask start med eteriske oljer fra doTERRA, kan du bestille Intro Kit. Da får du små flasker av alle tre oljene til en fordelaktig pris, sammenlignet med hvis du kjøper dem hver for seg.

Denne lille trioen med eteriske oljer blir da din egen startpakke, hvis du ikke er medlem i doTERRA fra før. Da får du også tilgang på alle forhandlerrabattene og tilbudene som kommer fra doTERRA senere.

eteriske oljer doterra brukstips

Du kan bestille Intro Kit her!

Om tre oljer bare ikke er nok…

Vil du ha med flere eteriske oljer fra doTERRA i bestillingen din, sier du? Ikke noe problem. Da har du flere muligheter:

Hvis du vil ha flere produkter, har du to valg:

1: Du kan bli medlem av doTERRA ved å kjøpe en større startpakke fra nettbutikken min.

2: Du kan også ordne alt selv, sånn at du slipper å gå gjennom meg først. Les her hvordan du kommer i gang med doTERRA selv.

Det er ingen kjøpeplikt, og heller ikke noe mas om at du skal gjøre noe mer ut av det enn å kose deg med produktene du kjøper. Men etter at du har meldt deg inn, kan du også bli medlem av vårt team Nordic Wellness Tribe om du har lyst. Her får du veiledning og inspirasjon av noen som har holdt på med eteriske oljer en stund, og som kan hjelpe deg med å finne ut av hva som passer best for deg.

Lurer du på noe?

Bare send meg en mail! 🙂

 | Website

Ingrid Jeanette er utdannet førskolelærer, har en mastergrad i tverrfaglig kultur, og er sertifisert yogainstruktør. Hun underviser Yin Yoga, elsker å skrive, og er opptatt av å leve en naturlig livsstil. Ellers bruker hun dagene sammen med sin unge tenåringsdatter, og prøver å lære å spille tussefløyte.