hjemmelaget badesalt
DIY

Enkel oppskrift på hjemmelaget badesalt (diy)

innholder annonselink til Kitchentime

Det er ingenting som er så enkelt som å lage hjemmelaget badesalt, og det blir en super gave å gi bort. Det er jo både billig, raskt å lage og det blir som oftest satt stor pris på.

Hva du trenger

For å lage hjemmelaget badesalt trenger du egentlig bare havsalt, en eterisk olje og en krukke å ha det i.

Havsalt kjøper du på matbutikken. Det er den store posen mange bruker til å strø isen med om vinteren, som koster rundt 20 kroner.

Eteriske oljer finner du her. Velg en som passer til et godt bad.

Hvis du vil ha et avslappende og søvndyssende bad, velger du lavendel. Vil du ha et bad som gir en oppløftet følelse av ren bliss, så velger du appelsin. Om musklene har slått seg vrange, eller du begynner å bli forkjøla, så er peppermynte og eukalyptus gode oljer. Rosmarin hjelper deg hvis du er langt nede og trenger en dytt for å komme deg opp igjen, og einer er god å ha om du føler for å rense kropp og sjel.

Krukken kan godt være noe du har funnet på bruktbutikken, eller bare det glasset tomatpureen kom i. Her er det bare å ta hva man har, det blir kult uansett!

(Om du ikke har krukker i hus, kan du ta deg en tur innom Kitchentime. De har et godt utvalg glasskrukker i sitt sortiment, og du finner helt sikkert noe som passer bra der.)

Bland alt!

Så tar du en skål, og fyller den nesten helt opp med havsalt. Tenk deg at en håndfull eller to vil utgjøre ett bad, sånn mengdemessig. Så drypper du eterisk olje oppi – hvor mye avhenger av hvor sterk lukt du vil ha, og hvor mye salt du har i skåla.

Rør rundt, tøm over i glasset – og voila, nå har du et supergodt badesalt!

Vil du gjøre det litt mer fancy, kan du tilsette noen dråper konditorfarge for at det skal se litt penere ut. Du kan også tilsette faktiske urter. Bare husk at de for det første vil blekne om krukken står lyst, og for det andre at alt plantemateriale vil flyte til topps i badevannet.

Pynt krukken med et fint bånd og en lekker etikett, og du har en fin ting å sette på din eller noen andres baderomshylle!

4 kommentarer

 • Jeanette

  Hei!
  Så spennende!!
  Må ha det inn med teskje, ca hvor mye olje til 2 dl havsalt??
  Og farger ikke konditorfarge av på kroppen??
  Mvh Jeanette Johansen

  • Skogfrue

   Det kommer alt an på hvor sterkt du vil det skal lukte, egentlig. 2 dl… hm… jeg ville nok tatt 10-15 dråper, men det er smak og behag. Det skal nok ganske mye konditorfarge til før det farger av på kroppen. 🙂