krystaller for god søvn
Selvutvikling,  Spiritualitet

Fem krystaller for god søvn

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Det kan være tusen grunner til at vi ligger våkne om natta. Tankespinn, bekymringer, stress og til og med positive forventninger kan forstyrre nattesøvnen og gjøre det vanskelig å få nok hvile. Ofte handler det rett og slett bare om energi – og den gode nyheten er at energi kan vi gjøre noe med selv. Mange velger krystaller som metode for å styre energien i en bedre retning, og her får du noen tips til hvilke krystaller du kan bruke for god søvn.

Ametyst

krystaller for god søvn

Ametyst er en krystall som ofte brukes for å styrke sjansene for en god natts søvn. Den harmonerer med det tredje øyet, som er chakraet for intuisjon, meditasjon og forandringer i hjernebølgene. Meditasjon med ametyst inntil kroppen eller på nattbordet sies derfor å ta deg lettere inn i søvnen. Dessuten er ametyst harmoniserende og balanserende i seg selv, noe som kan gjøre det lettere for deg å finne drømmeland. Takket være den intuitive vibrasjonen, kan det også være at den vil gi deg noen sanndrømmer eller tegn.

Rosenkvarts

krystaller for god søvn

Rosenkvarts er en krystall som står for betingelsesløs kjærlighet og omsorg. Om du føler deg litt oppskjørtet og egentlig kunne trengt noen som pakket deg inn i dyna om kvelden, er rosenkvarts den krystallen du bør velge. Du kan også meditere med den for å sette deg i en tilstand av takknemlig velvære når du legger deg om kvelden – gjerne med rosenkvartsen liggende over hjertet ditt. Du finner lettere hvile når du føler deg trygg og ivaretatt.

Svart tourmalin

Av og til er det vanskelig å lande i senga. Kanskje du har vært på farten hele dagen, eller tilbrakt mye tid i en bil (gummidekk kutter jo faktisk kontakten mellom deg og jordas overflate!). Da trenger du å jorde deg igjen for å få god søvn. Svart tourmalin et godt valg i de tilfellene. Den beskytter deg etter sigende mot elektriske forstyrrelser og stråling, og kan få alt det statiske frizzet ut av systemet ditt igjen. Legg den helt nederst mellom føttene dine, og mediter på at den trekker deg mykt ned mot jorda!

Selenitt

Om du derimot føler deg for tung i energien for å sveve inn i drømmeland, kan du velge selenitt isteden. Den er lys og lett og drar deg opp mot ditt høyere selv slik at det blir litt lettere å gi slipp. Hold den i hånda, og la den ta deg opp som en paraply mot himmelen mens du fremkaller følelsen av å være lett som en fjær. Føl at du svever og at du er lett som en sky sammen med selenitten din, og du vil finne god søvn.

Celestitt

Noen ganger er andre menneskers energi tung å drasse på, og man trenger en pause fra det sosiale kjøret for å finne ro. Sladder, drama, baktalelser og dårlig energi fra folk rundt deg kan fort forstyrre nattesøvnen. Om du er i den situasjonen, kan du ta fram den uskyldsblå celestitten og påkalle støtte fra de høyere sfærer. Mange kaller celestitt for englestenen, og om du trenger beskyttelse, kan du derfor meditere med denne på hjertet. Visualiser at du har din egen personlige engel som legger vingene sine beskyttende rundt deg, og hvil trygt.

Om du leter etter krystaller for god søvn, begynner det å dukke opp mange fine nettbutikker nå. Du kan se på Lille Arkana, Tante Buddha eller The Feelgood Shop om du finner noen krystaller du tiltrekkes av!