doTERRA eteriske oljer,  Fremhevet,  Holistisk helse

Eteriske oljer mot stress

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

I dag, kjære leser, får du lese om hvordan jeg bruker eteriske oljer mot stress. Merk at dette ikke er snakk om diagnoser som krever behandling av lege, men mer i form av en naturlig livsstil.

Det virker som om 2020 har vart i 5-6 år allerede. Og så er vi bare i april. Hvem i alle dager kunne se for seg dette når vi lagde våre vision boards og valgte våre ord for året? Vi lever jo midt inne i en helt vill science fiction-film. Alt kan skje og ingenting er sikkert.

Som du kanskje husker, valgte jeg ikke et enkelt ord for mitt 2020. Jeg valgte et helt konsept. Og det virker kanskje litt ironisk nå (ok, så det virker VELDIG ironisk), men mitt fokus for dette året skulle jo være mindre stress i hverdagen.

Og jeg er superglad for at jeg tok den konmari-oppryddingen i januar, for å si det sånn. Det gjør hjemmeskolelivet litt enklere å håndtere nå. I det minste er det ikke kaos overalt. Bare på kjøkkenet. Men det får vi tåle!

Det jeg ikke skrev så mye om i januar, selv om jeg nevnte det såvidt, var hvordan jeg bruker eteriske oljer mot stress.

Og merk: Eteriske oljer er ikke konvensjonell medisin, så hvis legen din sier du skal gjøre noe annet, så gjør for all del noe annet. Jeg kan heller ikke sende deg til noen forskere her, så dette er altså mine erfaringer og foretrukne eteriske oljer for å få ned stresset selv. Merk også at jeg bare snakker om doTerras oljer, som jeg vet er 100% rene.

Eteriske oljer som del av hverdagsrutinen

Som jeg har skrevet om før; jeg bruker fortsatt lavendel og villappelsin i diffuseren om kvelden, sammen med en god lydbok. De to oljene i kombinasjon gir meg en veldig fin atmosfære på soverommet. Dette har blitt et veldig godt kveldsrituale som jeg ikke vil være foruten. Faktisk har jeg gjort det hver eneste kveld i godt over et år nå. Det funker så bra for meg at jeg ikke ser for meg at jeg kommer til å slutte.

På dagtid trenger jeg noe litt mer oppkvikkende, så da velger jeg rosmarin på tørrbørsten. Rosmarin gir meg nemlig den gode følelsen av mild energi, akkurat på det tidspunktet hvor kroppen er i ferd med å våkne til liv igjen. Da passer det bra med en olje som er passe frisk og god (men ikke helt peppermynte). Tørrbørsting gir også en deilig boost før dagen begynner.

Eteriske oljer og yoga

Jeg bruker også eteriske oljer mot stress sammen med yin yoga og meditasjon. En av de oljene jeg bruker oftest når jeg vil jorde meg litt og gå inn for landing både fysisk og emosjonelt, er oljeblandingen Balance. Den har en deilig duft av skog. Skogen får meg jo alltid ned på bakkenivå igjen. Noen dype åndedrag med denne før jeg begynner yogapraksisen min gir meg akkurat det fokuset jeg trenger.

Cedarwood er også en jordende olje som jeg bruker for å finne ro og balanse. Hvis jeg kjenner at jeg er litt ekstra kaotisk i hodet når jeg legger meg, drypper jeg en dråpe over hjertet og smører den inn på brystet. Deretter gnir jeg hendene sammen for å fordele resten av oljen utover, holder dem foran ansiktet, og tar noen dype, lange pust.

Begge disse to siste oljene er primært skogoljer, og det er ikke tilfeldig at jeg velger disse for å roe meg ned. Det er jo skogluft på flaske! For min del er det noe av det beste jeg kan bruke mot stress.

Lyst til å komme i gang med dine egne eteriske oljer? Finn og bestill startpakken din her!