Deprecated: Funksjonen is_staging_site er foreldet siden versjon 3.3.0! Bruk in_safe_mode i stedet. in /customers/4/e/a/skogfrue.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Lytt til lydbøker på Storytel i påskeferien! - Skogfrue.no Deprecated: Funksjonen is_staging_site er foreldet siden versjon 3.3.0! Bruk in_safe_mode i stedet. in /customers/4/e/a/skogfrue.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078
Selvutvikling

Lytt til lydbøker på Storytel i påskeferien!

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Påsken er en av de beste tidspunktene for å høre på lydbøker på Storytel, synes jeg. Det var faktisk påskeferie den gangen jeg oppdaget Storytel selv, så fine lydbøker inngår i min påskestemning helt der oppe sammen med kolibriegg og gule roser.

Og som den trofaste leser sikkert vet, har jeg også en forkjærlighet for alt som er øko og grønt og fint, og det gjelder jo også litteratur – både fag og fiction. Jeg er så glad for å melde at Storytel faktisk har sin egen kategori for miljø og klima, og her finner man så mye fint!

For det første finner du Bienes historie og Blå her, begge av Maja Lunde (selv om den siste er lest inn på svensk). Om du ønsker å være litt oppdatert i den grønne litteraturen, så er begge et must. Lunde er faktisk en av våre beste eksportvarer, og hun har gått helt til topps med de to første bøkene i Klimakvartetten sin – også i utlandet. Disse er vel verdt å få med seg!

Om du vil gå litt lenger tilbake i tid, til den første norske økoromanen ever, så må du innom Mengele Zoo av Gert Nygårdshaug. Dette er også en svært viktig bok å ha i hylla si. Liker du den, finner du fire andre romaner til i den samme serien. Man kommer ikke utenom Nygårdshaug når man snakker om norsk økofiksjon.

Storytel har også engelske lydbøker, og her må du absolutt få med deg Barbara Kingsolvers romaner – hun er en av de mest kjente, internasjonale økoforfatterne, og har med seg så mye natur og økologisk kunnskap i historiene sine at det alltid er noe å lære. Flight Behavior (eller Monarkenes flukt, som den norske print-oversettelsen heter), handler om hvordan sommerfuglene påvirkes av klimaet, og hvordan dette igjen påvirker hovedpersonenes liv.

Prodigal Summer anbefales også, kanskje spesielt i den tida vi er i nå. Frodig sommer heter den på norsk, og den handler dypest sett om hvordan livet alltid vil vinne og gå videre. Alt henger sammen med alt, og livet vil alltid leve – en positiv og vakker roman. Jeg likte den veldig godt!

Kingsolvers nyeste roman heter Unsheltered, og er en av de bøkene jeg skal lese i fysisk format denne påskeferien. Denne ligger også på Storytel, og selv om jeg ikke kan si så mye om den enda, så virker det jeg har lest så langt veldig lovende!

Om du vil ha en litt enklere lydbokopplevelse, kan du prøve Vega – kampen for en ny verden, av vår norske forfatter Elin Viktoria Unstad. Ikke uventet skal den unge, kvinnelige hovedperson forsøke å finne ut av en ødelagt verden med strenge restriksjoner, hvor myndighetene kanskje eller kanske ikke har kontroll. Demokrati er et viktig stikkord. Også en passende bok for tiden vi er i, spør du meg!

En annen ungdomsroman jeg anbefaler på det absolutt sterkeste, er The Light Between the Worlds, av Laura E. Weymouth. Spørsmålet den stiller, er: Hva skjer om du kommer tilbake til den virkelige verden etter å ha levd i et fantasiland? Kan du leve med det? Dette er på mange måter Narnia i revers, og boken stiller veldig viktige spørsmål om den verden vi regner som virkelig. Jeg hørte den som lydbok først, og jeg klarte faktisk ikke å legge den fra meg. Den var så god at jeg bare måtte kjøpe en fysisk kopi etterpå, så den står i hylla mi også.

Gunhild A. Stordalens biografi Det store bildet finnes også her, og om du leter etter real life inspiration, så er det denne du skal velge. Den er godt skrevet, og forklarer mye om tankene bak alt hun har klart å få til så langt.

Jeg har aldri angret på at jeg investerte i Storytel – det er en av de appene jeg bruker mest, faktisk, og jeg er veldig fornøyd. Om du lager deg en konto der nå, får du til og med 30 dager gratis prøveperiode, så påsken er redda og vel så det. Du kan velge mellom mer enn 200 000 lydbøker og e-bøker, så du finner helt sikkert noe som vil fenge.

Det er egentlig ingenting å lure på, er det vel? 🙂