Deprecated: Funksjonen is_staging_site er foreldet siden versjon 3.3.0! Bruk in_safe_mode i stedet. in /customers/4/e/a/skogfrue.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Dette er det du trenger å gjøre nå - Skogfrue.no Deprecated: Funksjonen is_staging_site er foreldet siden versjon 3.3.0! Bruk in_safe_mode i stedet. in /customers/4/e/a/skogfrue.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078
Selvutvikling

Dette er det du trenger å gjøre nå

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Jeg tror ikke vi er ute av fare, selv om vi nå så smått skal åpne barnehagene og skolene igjen. Tvert i mot. Antagelig har vi bare utsatt den største bølgen litt. Tenk deg at vi står på en strand og har sett havet trekke seg langt utover. Noen tror at ok, da er det vel bare litt mindre vått her, da, og begynner å leke på den nå blottlagte havbunnen.

Men det er jo da du skal løpe.

Tsunamibølgen er sannsynligvis på vei, selv om du ikke kan se den ennå, og det betyr at du må komme deg opp i fjellene.

Faktisk er vi bare i fase 2 av 5 i denne pandemien. Som Erna sa i går, vi er ikke engang halvspilt.

Men vi har kjøpt oss litt tid. Det har vi lykkes med.

Hvor mye tid vet vi ikke, og mye er enda usikkert.

Men denne tida kan du bruke på tre bra ting.

1) Du kan rydde økonomien din.

Dette er et utmerket tidspunkt å få oversikt over økonomien på. Bli kvitt alle utgifter du faktisk ikke trenger, se om du kan fikse billigere forsikringer og strømavtaler, og rydd opp. Bestem deg for budsjettet, og hold deg til det. Prioriter helse fremfor alt, allerede på budsjettnivå. Rent praktisk sett vil det antagelig se ut som at du legger pengene i gode råvarer fremfor fryst pizza en stund.

Jeg lagde en PDF om å rydde i økonomien for en stund siden, og her finner du noen tips om du ikke vet hvordan du skal komme i gang.

2) Du kan ordne hjemmet ditt.

Du kommer antagelig til å være mye hjemme fremover, så gjør det trivelig hjemme. Rydd, vask og bli kvitt rot. Fyll opp med planter, friske blomster og nye gardiner. Hjemmemiljøet har utrolig mye å si for hvordan du (og eventuelt andre som bor der) har det. Gjør det til en prioritet, og velg å støtte lokale butikker der du kan.

Tenk også på hva hjemmet skal brukes til i overskuelig fremtid. Hjemmeskole kombinert med hjemmekontor? Skap et fint arbeidssted. Sett frem en grønn plante der, heng opp et fint bilde på veggen, og ta frem diffuseren.

Er det praktiske ting du trenger å fikse, så fikser du det i samme slengen. Om du ikke ønsker å sende ungene tilbake til skolen selv om de nå åpner igjen, så kan du bare fortelle kommunen at du vil ta deg av hjemmeundervisningen selv. Du finner mer informasjon på Norsk Hjemmeundervisningsforbunds sider.

3) Du kan fokusere ekstra på helse.

Det er ingenting du kan gjøre for å beskytte deg mot selve viruset, utover å vaske hender og holde avstand til folk, men det er en god del du kan gjøre for å beskytte deg mot noen av de underliggende sykdommene som gjør det virkelig farlig for deg. Dette er derfor et særdeles godt tidspunkt for å begynne å leve litt sunnere og gjøre de livsstilsendringene du vet du trenger å gjøre uansett.

Drikk nok vann. Spis frukt, grønnsaker og uprosessert mat. Få nok luft og bevegelse hver dag. Sov minst 7 timer hver natt, og legg deg på et bra tidspunkt. Ta probiotika for å bygge opp tarmfloraen igjen om du har gått på antibiotika. Og ta vitaminer om du vet du ligger lavt – vi har gått lenge uten sol her oppe i vinterland nå, så hvis du ikke tar tran eller spiser mye fisk, kan det være greit å fylle opp litt med vitamin D. B12 er også et vitamin som man ofte kan ligge litt lavt på, spesielt om man er vegetarianer.

Støtt kroppen i alt det som er naturlig for den. Tenk at all den belastningen du kan fjerne nå, gjør at du er sterkere rustet til å håndtere en eventuell sykdom om den finner deg – om ikke annet så fordi du har frigjort noen ressurser. Legger du deg seint og sover for lite, er det en liten belastning. Spiser du mye junkfood, er det en annen liten belastning. Gå gjennom livsstilen din, og se om du kan luke ut ting som egentlig er små i seg selv, men som til sammen kan utgjøre helsemessig stress for deg likevel. Så erstatter du dem med ting som er bra for deg isteden.

Det viktigste av alt akkurat nå, er at du ikke stresser. Det eneste de ser ut til å være ganske enige om, er at stress svekker immunforsvaret ditt. Ta det med ro, og ta en ting om gangen. Du trenger ikke å fikse hele livsstilen din over natta i vill panikk, men du kan gå et skritt om gangen mens du puster med magen. Det gir deg noe positivt å fokusere på, om ikke annet.

Hva vil du gjøre? 🙂