dawn man love people
doTERRA eteriske oljer,  Helse & velvære

4 år med doTERRA – hva har jeg fått ut av det?

Den 18. april 2018 tok jeg en avgjørelse – jeg ville bli medlem i doTERRA og fordype meg i holistisk helse og eteriske oljer. Kanskje også skaffe meg en liten inntekt ved siden av, og på den måten bygge både helse og økonomi samtidig, på en bra måte som gir bra bidrag til verden. Hvordan det gikk? Jo, nå skal du høre…

doTERRA er, som du sikkert vet, et nettverksmarkedsføringsselskap som baserer seg på rene, eteriske oljer og naturens kraft. Selve navnet betyr noe sånt som «jordens gave», og de er veldig opptatt av bærekraft – både i den forstand at de som dyrker plantematerialet blir godt tatt vare på, og at naturen selv skal være i balanse på alle måter.

Og siden jeg selv har vært opptatt av både eteriske oljer og naturmedisin i flere år – ja, faktisk helt siden jeg var lita – var dette et helt naturlig valg for meg.

Jeg er fortsatt medlem, 4 år seinere, og jeg bestiller fortsatt varer hver eneste måned.

Men det, kjære leser, er ikke fordi jeg tjener så fantastisk bra på det. Jeg har riktignok et team under meg, og de fleste av medlemmene har funnet meg gjennom nettopp denne bloggen, men livsomstendighetene har ikke vært sånn at jeg har kunnet vie meg fullt og helt til inntektsdelen av dette prosjektet.

Jeg er fortsatt medlem ene og alene fordi jeg er helt idiotisk fornøyd med produktene (og ikke bare oljene, men også kosttilskudd, shampo, balsam, dusjsåpe og hudpleieprodukter). Jeg har tidvis prøvd å kutte også denne utgiften (økonomi har jo vært en aldri så liten utfordring de siste årene), men det har bare ikke latt seg gjøre. Savnet har blitt for stort, for fort.

I fjor tjente jeg rundt 2500 kroner på doTERRA. I hele 2021, så dette er ikke engang en månedsinntekt.

Men gevinsten har kommet på andre måter.

Det er spesielt tre ting jeg vil nevne.

Og merk, før du leser videre nå, at dette ikke er ment som helsefaglig veiledning (hvilket jeg ikke har kompetanse til), ei heller er det ment som helsepåstander (hvilket jeg ikke har lov til å komme med). Dette er kun min egen opplevelse, så ta det for det det er.

SØVN

Det første jeg merket, var at jeg kunne forbedre søvnen min ved å bruke eterisk olje av lavendel i diffuseren på nattbordet. Etter hvert kombinerte jeg den også med cedarwood eller villappelsin, og denne fine kveldsrutinen gjorde sitt til at jeg endelig landet på en behagelig 7,5-timers søvn pr natt. Tiden hvor jeg lå og vridde meg uten å få sove, var endelig over. Og dette hadde en god effekt på resten av hverdagen også.

MUSKLER

Jeg er født hypermobil, kjære leser, og det betyr at leddene mine ikke henger sammen slik de skal. Det medfører gjerne noen artige konsekvenser i form av forstuinger, muskelknuter og kinker her og der, spesielt i nakken. Yoga hjelper selvfølgelig en god del mot de fysiske smertene, men eteriske oljer er også gull å smøre på problemområder. Noen av oljene er jo kjølende eller varmende, og det finnes oljeblandinger spesielt for spenninger og ubehag i muskler (for eksempel Deep Blue og PastTense). Jeg har blitt veldig glad i dem, og har alltid en rollerflaske tilgjengelig.

HUD

Huden min er helt idiotisk tørr, og i tillegg hadde jeg store psoriasisflekker på begge albuene – noe som hadde vært der i varierende grad i 15 år uten at noe hadde hjulpet. Men det rare er at etter en god stund med bedre søvn, beroligende oljer og ikke minst kosttilskuddet med pre- og probiotika, så begynte faktisk den ene salven jeg fikk av hudlegen å fungere på en måte den aldri hadde gjort før. Det er nå over et år siden det fantes antydning til irritasjon på albuene mine. Huden ellers nyter godt av en rik bodylotion og en mild og god ansiktsvask.

Og i tillegg, kjære leser, kommer jo også det faktum at mange av oljene lukter veldig godt, sånn at de kan brukes enten som en naturlig parfyme eller i diffuseren i stua. Det er en måte å bringe naturen nærmere oss på, og det kan heller ikke overvurderes her vi omgir oss med plast, asfalt og eksos. Dette er også en veldig viktig grunn til at jeg fortsatt er medlem i doTERRA, til tross for at inntekten mer eller mindre har uteblitt.

Så moralen er, kjære leser, at selv om muligheten for inntekt kanskje er der, så er det ikke sikkert at det er det viktigste. Altfor ofte er vi fokuserte på pengene (eller, systemet tvinger oss til å fokusere på dem), men den beste investeringen du noen gang gjør, er jo faktisk i din egen helse. Den være grunnmuren, den være det første du prioriterer.

Og så kanskje resten kan komme etterpå. Når tiden er inne for det. 😊

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.