Naturlig livsstil,  Selvutvikling

6 inspirerende lydbøker på Storytel (om naturlig livsstil, bærekraft og kulturelle røtter!)

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Jeg blir mer og mer glad i lydbøker. Denne appen lar meg ha et stort bibliotek med meg til enhver tid, og det er bare å sette inn ørepluggene og synke ned i inspirerende lydbøker fra Storytel når jeg har et ledig øyeblikk. Det er etter mitt syn den perfekte måten å utnytte dødtiden på!

Det kommer sikkert ikke som noen overraskelse på deg at jeg har en spesiell forkjærlighet for lydbøker om natur. Og i dag tenkte jeg å gi deg mine beste tips for inspirerende lydbøker på Storytel.

Disse lydbøkene bør du få med deg!
inspirerende lydbøker på storytel

Braiding Sweetgrass: Indigenous Wisdom, Scientific Knowledge and the Teachings of Plants, av Robin Wall Kimmerer

Dette er en helt nydelig bok som har et dobbelt utgangspunkt. Forfatteren er botanist og vitenskapskvinne på den ene siden, og fra den amerikanske urbefolkningens opphav på den andre. Dette gir interessante perspektiver på hvordan mennesker forholder seg til naturen – og hva som kan være bedre måter å gjøre det på. Det er forfatteren selv som leser inn boka, og hun har en behagelig og myk stemme.

inspirerende lydbøker på storytel

The Nature Principle: Human Restoration and the End of Nature-Deficit Disorder, av Richard Louve

Denne lydboka forteller deg kort oppsummert hvorfor naturen er så utrolig bra for deg. Du kan booste oppmerksomhetsevnen din, du kan senke blodtrykket, du kan bygge smartere forretningsmodeller, og du kan leve et bedre liv med de du er glad i- for å nevne noe. Alt i pakt med naturen!

inspirerende lydbøker på storytel

Bringing Nature Home: How You Can Sustain Wildlife with Native Plants, av Douglas W. Tallamy

Du har sikkert fått med deg at det er lurt å plante blomster i hagen for å gi biene god næring, men det du kanskje ikke visste, var at det også er en enormt stor fordel om plantene kommer fra den lokale floraen. Kort fortalt er det bedre for planeten om du planter revebjeller og villroser fremfor lavendel. Og denne boka lærer deg masse om akkurat hvorfor du bør bruke de ville plantene som hører til der du bor.

inspirerende lydbøker på storytel

If Women Rose Rooted: The Journey to Authenticity and Belonging, av Sharon Blackie

Enda en kvinne som har både solid akademisk bakgrunn og et dypt forhold til naturen og sin kulturelle bakgrunn – det kan vi like! Sharon Blackie kommer fra den keltiske siden, og forteller oss hvordan hun fant dypere kontakt med seg selv når hun forlot storbyen. Det inspirerer både til å fjerne oss litt fra det hypermoderne livet, og til å finne ut hvordan kvinner kan finne røtter i landskapet.

inspirerende lydbøker på storytel

Hunt, Gather, Parent. What Ancient Cultures Can Teach Us About Raising Children, av Michaeleen Doucleff

Enda en akademisk kvinne, som oppdaget at hun ikke fant tilfredsstillende svar i vitenskapen som ble presentert. Så hun fordypet seg i hvordan urfolks kultur ser på barneoppdragelse, og hvordan dette kan la seg oversette inn i vår moderne verden. Det viser seg jo nemlig at urfolk ikke har de samme utfordringene med barna sine som vi har her i Vesten.

inspirerende lydbøker på storytel

Plant Spirit Medicine: A Journey into the Healing Wisdom of Plants, av Eliot Cowan

Om du er interessert i hvordan urfolk ser på naturen, kan dette være et godt valg for deg. Denne lydboken ligger et godt stykke vekk fra det moderne medisinske synet på saker og ting, men forteller til gjengjeld mye om et animistisk og sjamanistisk syn på hvordan planter kan helbrede oss.

The Way Home: Tales from a Life Without Technology, av Mark Boyle

Har du lurt på hvordan det er å bare skru av alt og leve helt naturlig? Det gjorde forfatteren av denne boka også. Og så bare gjorde han det. Dette er en tankevekkende og inspirerende bok, som er velskrevet og innlest på en behagelig og beroligende måte. Dessuten er den skrevet i små og uavhengige avsnitt, sånn at den egner seg godt som sengelektyre.

14 dager gratis!

Jeg lover deg at du vil få mye av å lytte litt til inspirerende lydbøker på Storytel. Det slår garantert å bare scrolle hjernedødt på sosiale medier! Storytel har en fin bokhylle som handler om naturlig livsstil, så jeg anbefaler absolutt et abonnement. Du får de første 14 dagene gratis, så du rekker å høre en bok eller to før du bestemmer deg.

Når de to ukene er over, går du automatisk over på et abonnement – om du ikke sier opp, da. Men jeg tror du vil like det så godt at du blir! Jeg betaler 189 kroner i måneden for mitt abonnement. Det tilsvarer jo bare knapt en bok i måneden om man skal sammenligne pris med fysiske bøker. Og det er vel verdt prisen!