bærekraftige klær
Livsstil,  Stil & skjønnhet

Bærekraftige klær jeg ønsker meg denne høsten

Så var det åpenbart på tide å legge vekk sandalene og bikinien for i år. Det har vært en rar høst sånn sett – jeg badet den siste gangen i innsjøen i september! Jeg hadde jo håpet på en lang og varm sensommer, men alt har jo sine grenser. Og nå sitter jeg her i langarmet genser og fryser så smått.

Når været skifter, er det også på tide å la garderoben følge etter. Så i dag har jeg begynt å se litt etter bærekraftige klær på nettet igjen. Deilig ull og jordfarger for å gå høsten trygt i møte!

Du ser resultatet på bildet over. Og her kommer linkene også:

Veske | Genser | Ullkåpe | Bukse | Skjerf | Støvletter

Jeg har valgt ut alle elementene etter beste evne og etter hvilket bærekraftig utvalg som er tilgjengelig. Det er ikke perfekt – det er det veldig lite miljøvennlig som egentlig er, men dette er noe det beste du kan velge akkurat nå.

Vesken er vegansk. Genseren er 50% av afrikansk dyrket bomull, og ullkåpen er delvis laget av resirkulert ull. Buksen er nesten 100% ull (sågar av sertifisert responsible ull), skjerfet er 80% ull, og støvlettene er metallfritt farget.

Du kan lese detaljene ved å klikke deg inn på hver link.

Et av triksene med å velge bærekraftige klær, er at man velger kvalitet. Den ullkåpen du kjøper nå, vil forhåpentligvis vare i mange år fremover. Kvalitet koster litt der og da, men det betyr at du slipper å kjøpe billige alternativer mange, mange ganger etterpå fordi det går i stykker. Det blir faktisk både mer økonomisk og mer miljøvennlig på sikt.

Ah. Jeg liker tanken på skjerf og ull fremover. Høsten er så bra!

Nå er det bare å glede seg til sene høstkvelder med gode romaner, levende lys og uante mengder kakao i koppen. 😊