storytel
Livsdesign,  Selvutvikling

På min Storytel nå

Noen ganger kommer man over den perfekte lydboka på Storytel. Jeg har gjort det til en vane å sjekke Storytel først, før jeg sjekker Amazon eller norske bokhandlere, siden jeg nå engang betaler abonnementet likevel. Det er jo ikke noe vits i å betale dobbelt opp når man skal sjekke ut nye boktips!

Denne gangen kom anbefalingen fra en venn på Facebook. Boka heter Sapiens (link til Storytel) og den er intet mindre enn genial. Det er en populærvitenskaplig bok om menneskets utvikling, men den er alt annet enn tørr og kjedelig. Den er intelligent skrevet (og fortalt), og man får seg noen aha-opplevelser underveis. I denne er det bakt inn kulturstudier, antropologi, historie og biologi, og den svarer på veldig mye når det kommer til hvorfor mennesker gjør som de gjør. Og den avslører merkelige ting vi tror på, som egentlig bare viser seg å være fantasifostre. Visste du at det vi liker å tenke på som penger, egentlig bare er en slags idé vi har blitt enige om å tro på? På samme måte som andre kan bli enige om å tro på Gud eller for den saks skyld et firmas eksistens. Det også er jo, når man tenker over det, bare tekst på et papir. Det finnes jo ikke i den virkelige verden!

Jeg fikk umiddelbart backflash til The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy når jeg begynte å lytte til den. Den gir på en måte litt av det samme humoristiske og intelligente blikket utenfra og inn på menneskene, og jeg storkoser meg når jeg kan studere menneskene på den måten. Man begynner i steinalderen (der vi aldeles ikke levde så i pakt med naturen som vi kanskje liker å tro), og følger utviklingen helt opp til nå. Jeg er omtrent halvveis, tror jeg, et sted i keisernes tid, og jeg skal kose meg med resten de neste dagene mens jeg hekler ullsjal og ellers forbereder hus og heim på høsten som er på vei. Jeg gleder meg!

PS! Du får visst en gratis prøveperiode på 14 dager om du ikke har Storytel fra før. God tid til å lytte til en bok, før du bestemmer deg.

Du? Meld deg på nyhetsbrevet, så får du oppdateringer og annet snacks en gang i måneden! 😊


Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Psst! Trenger du å stresse ned litt? Få med deg denne gratis guiden! 🤗