Deprecated: Funksjonen is_staging_site er foreldet siden versjon 3.3.0! Bruk in_safe_mode i stedet. in /customers/4/e/a/skogfrue.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Fredagskos: Skogfruens huldrekrem (med oppskrift) - Skogfrue.no Deprecated: Funksjonen is_staging_site er foreldet siden versjon 3.3.0! Bruk in_safe_mode i stedet. in /customers/4/e/a/skogfrue.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078
Matoppskrifter

Fredagskos: Skogfruens huldrekrem (med oppskrift)

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Tenk at det allerede er fredag! Skogjenta har kommet hjem, leiligheten er noenlunde ren og ryddig, middag er spist og ryddet bort igjen, jeg har fått trimmet meg litt, og alt er egentlig unnagjort. Det er ikke så ofte det skjer på en og samme gang, så i dag tenkte jeg at det var på tide å feire innsatsen. Men det måtte bli kjapt og enkelt.

Valget falt på det jeg velger å kalle huldrekrem. Vi har som kjent trollkrem, så da synes jeg absolutt huldra burde få ha sin dessertkrem også. Og ikke minst er det viktig for oss å nyte naturen og ikke minst få i oss alle de gode vitaminene Moder Jord er så vennlig å forberede for oss nå før hun går i vinterdvale. Det er jo ikke tilfeldig at skog og hager er fulle av bær når høsten nærmer seg – de inneholder store mengder av det vi trenger for å komme oss gjennom mørkere tider. Stappfulle av antioksidanter og vitaminer er de, skattene hun har gitt oss nå de siste ukene og månedene. Det er bare å fylle opp lagrene!

Oppskriften på huldrekremen min er som følger:

1 kartong økologisk kremfløte
1 vaniljestang
1/2 ss sukker
1 pose skogsbær

Kremfløten piskes sammen med vaniljen (du splitter stangen og skraper ut det svarte inni – det er dette du putter oppi kremen) og 1/2 ss sukker.

Så tømmer du bærene over i kremen, og blander alt forsiktig sammen. Det er en fordel om bærene ikke kommer rett fra fryseren, men de trenger ikke å være helt tinte.

Og så er det bare å servere i fine glass, kanskje med vaffelkjeks eller noe annet godt inntil. Denne kremen blir frisk og syrlig, så det kan være godt med en søt kake eller kjeks inntil. Eller du kan sette frem en skål sukker ved siden av, om det finnes søtmomser i huset.

Nå skal i alle fall jeg og Skogjenta mi kose oss og ønske helga velkommen. Håper du også har en fin kveld!