Holistisk helse

8 fordeler med å sykle

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

I forrige innlegg nevnte jeg at jeg hadde begynt å sykle pittelitt igjen. For å motivere meg selv enda litt mer, og kanskje inspirere deg også, bestemte jeg meg for å lage et innlegg om det.

For det er så åpenbart at man nesten ikke ser det – men sykling har definitivt sin sjarm!

1. Du sparer bensinpenger

Alle de små turene til og fra butikken? De koster unødvendige bensinpenger. Litt avhengig av hvor langt det er til butikken din og hvor ofte du handler, så kan du faktisk spare noen hundrelapper på det i måneden. Selv bruker jeg ikke bilen til stort annet enn handing nå, så da sier det seg selv at jeg sparer en god andel av bensinpengene på å velge sykkelen. Det er nok penger til å kjøpe en bok isteden. Og hvem vil ikke ha bøker fremfor bensin?

2. Du forbrenner ditt eget fett, ikke olje

Har du noen gang tenkt over galskapen i det? For at du skal kjøre til butikken, har noen faktisk bygget en plattform langt uti havet, brukt masse ressurser på å drille ned i havets bunn, pumpe opp olje som så pumpes videre inn i lange, lange rør før det kommer til fastlandet. Her skal det prosesseres, før det transporteres ut til bensinstasjonen som du må kjøre til for å pumpe det inn i bilen din. Og hele denne prosessen forurenser kloden og sørger for at folk dør av forurenset luft. Isteden kan du enkelt forbrenne ditt eget fett ved å bare sette deg på sykkelen. (Jeg vet ikke med deg, men for meg ser det ut til at jeg har en god del oppsparte ressurser å bruke opp right there.)

3. Du får mye større frihet

Isteden for å kjøre ut oppkjørselen, rundt hele nabolaget og endelig ut på veien, kan jeg bare frese rett over plenen, opp blindveien og deretter mellom noen steiner før jeg krysser veien og tar gangstien videre. Det betyr også at jeg slipper rundkjøringen, jeg kan smette enkelt og raskt mellom bygningene, og ikke minst slipper jeg å lete etter parkeringsplass.

4. Du føler deg friskere

Frisk luft gjør seg veldig, veldig godt om du har en innendørs jobb som fører til mye stillesitting. Det skal heller ikke mye til før du får opp blodomløpet akkurat passe – ikke sånn at du blir supersvett, men akkurat sånn at sirkulasjonen kommer i gang, og du får frisk vind i ansiktet. Når du kommer hjem, har du litt ekstra god samvittighet. Og det gjør deg friskere.

5. Du må begrense hva du handler

…og igjen sparer du penger. Den ekstra colaflaska som du plutselig fikk lyst på? Den er det ikke sikkert du har plass til om du samtidig må kjøpe melk og brød. Enkelt og greit. Akkurat nå har jeg bare en styreveske som er veldig kjekk å ta med inn i butikken, og jeg har selvfølgelig bagasjebrettet. Jeg vurderer sterkt å investere i sånne vesker som henger på siden bak, så jeg kan gjøre litt større innkjøp – men like fullt krever det planlegging og prioritering.

6. Du kan gjøre det til en fin aktivitet sammen med barn

Sett at du likevel må handle litt mer enn du har plass til… Da må jo nesten avkommet bli med deg, ikke sant? Og så får dere en fin tur sammen, i aktivitet, før dere kommer hjem og lager middag.

7. Det bremser stresset

Det tar litt lenger tid å sykle. Ikke mye, men litt, og det hjelper ikke å stresse – med mindre du plutselig vil ha en supereffektiv treningsøkt. Så isteden kan du med god samvittighet nyte markblomstene på veien eller solnedgangen du ser på vei hjem. Med god samvittighet!

8. Du kan kutte ned på helsestudioet

Hvis du sykler ofte av praktiske grunner, får du innbakt treningseffekt i ditt daglige liv mens du gjør andre nyttige ting. Kommer du opp i den farten du trenger for å få treningsutbytte, behøver du ikke å pakke deg ut igjen for å komme deg på gruppetrening etter middag. Kondisjonstreningen er nemlig gjort av seg selv.

Det er fortsatt noen uker igjen til snøen faller. Det er fortsatt tid til å både forbrenne fett og spare penger, så om du har en sykkel… Bruk den for det den er verdt. Du kommer ikke til å angre, jeg lover!