Selvutvikling,  Spiritualitet

Mine fineste orakelkort og hvordan jeg bruker dem

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

At jeg har alltid hatt en svakhet for det mystiske og magiske, kommer neppe som noen overraskelse på noen. Mine første tarotkort kjøpte jeg når jeg var 18 (i forrige årtusen!!), og etterhvert har det også blitt noen orakelkort i samlingen min.

Og det er ofte litt vanskelig å finne de perfekte kortene. Ofte er det et eller annet som ikke stemmer helt med dem. Kanskje begerkongen ikke ser helt riktig ut, kanskje symbolikken er litt feil for din smak, kanskje orakelkortene kjennes enten for tunge eller for lette eller er for store eller for små.

Du blir litt kresen etterhvert, og det er jo så sinnssykt mye å velge mellom der ute.

Det er da du begynner å jakte på De Perfekte Kortene.

Hvordan finne perfekte orakelkort

Det korte mystiske svaret? Det gjør du ikke. De finner deg.

Nei, seriøst. Du må gjøre deg selv klar først. Du må vite hva du vil ha, hva du foretrekker, hvilket symbolspråk du snakker og hvilke farger du trekkes mot før du kan ha noe håp om å finne de beste kortene.

Det hjelper ikke deg å kjøpe orakelkort med tema fra vikingtida om ditt ville hjerte egentlig hører hjemme med alvene i Irland. Og ingen egyptisk mytologi vil kjennes riktig om det er samiske trommer som slår i årene dine, eller om din sjel isteden higer mot erkeenglene.

Skjønner?

Du må vite hvem du er. Først.

Og plutselig åpenbarer den riktige kortstokken seg for deg, uten at du har leita.

De tarotkortene jeg falt helt fullstendig for, stod bare der i butikken foran meg en dag. Det var i 1999, og de er fortsatt i bruk. De var bare mine, uten diskusjon.

Og nå har også en orakelkortstokk funnet meg.

Hvordan bruke orakelkort

Et enkelt svar igjen: Akkurat slik du selv vil.

Igjen må du vite hvordan din egen praksis skal være. Det finnes ikke noe riktig og galt, med mindre det er riktig eller galt i forhold til hvordan du selv vil det skal være.

-> Du kan lese mer om å skape din egen spiritualitet her.

Kanskje du vil like å trekke et kort fort om morgenen rett før du pusser tennene, uten noen videre seremoni.

Eller kanskje du heller vil sette deg ned med en magisk god kopp kaffe, spille noe ambient og mystisk musikk mens du omhyggelig stokker kortene dine i en dyp meditasjon, før du spør dine hjelpere om de har et budskap til deg.

Det er alt ettersom hva du selv velger å tro på, hva du trenger den dagen, og hvordan din spiritualitet ser ut.

Selv er jeg et sted midt mellom disse to ytterpunktene. Jeg liker å sette meg ned og slappe av før jeg tar dem frem, og jeg liker å stille spørsmålet ganske åpent. Stort sett ber jeg bare om et generelt budskap, men hvis jeg trenger innspill om noe spesielt, ber jeg også om det.

Mitt beste tips er at alt ligger i hvordan du da formulerer spørsmålet. Hvis du vet du kommer til å gå rundt og gruble hele dagen om du får et negativt kort (noen orakelkort er tyngre enn andre), så kan du formulere spørsmålet sånn at svaret alltid vil være positivt. «Hvordan kan jeg gjøre denne situasjonen bedre» er et godt og konstruktivt spørsmål. «Hvilket bidrag til en vakrere verden kan jeg gi i dag» er et annet.

Les hva boka sier, og glem det etterpå

Det aller beste redskapet er det som ligger perfekt i hånda di og som passer til det du skal bruke det til. Bruksanvisningen kan på en måte si hva den vil, og den er nyttig for å komme i gang, men den er langt fra hele greia. Dette gjelder også orakelkort.

Isted nevnte jeg symbolikken, og at den må passe til ditt eget spirituelle språk. Det er her dette kommer inn. Når du ser et kort, skal det snakke til deg uten at du behøver å ha en bok som kommer mellom dere.

Du kan godt bruke litt tid på å studere både kortene og boken som følger med sånn at du blir kjent med dem, men til syvende og sist må du og kortene ha en direktesamtale. Og du må stole på din egen magi.

Mine fineste orakelkort akkurat nå

Jeg har lett en stund, og kjøpt mange orakelkort som bare har vært nesten riktige. I løpet av denne perioden har jeg også lært og forandret innfallsvinkel og spirituelle preferanser opptil flere ganger, så noen av kortene ligger og samler støv i hylla.

Men plutselig en dag stod et eksemplar av disse foran meg i ei hylle på yogastudioet. De var helt perfekte for meg. Akkurat den bunken som stod der ble med noen andre hjem, og jeg bestilte mine online. Du finner dem HER.

Orakelkortene heter Angels and Ancestors, av Kyle Gray.

orakelkort
Jeg elsker alt med dem!

For det første er fargene tiltrekkende og vakre. Naturen kommer vakkert frem, og det gjennomgående temaet er sjamanistisk og jordende.

For det andre representerer kortene de sterkeste røttene vi har i menneskehetens historie. Det gir dybde, fellesskap og en følelse av å høre til i noe større, noe vi har felles. Det er god medisin.

Orakelkortene er delt opp i fire forskjellige typer, noe som også gir en god diversitet. Vanligvis er alle orakelkort i den samme bunken helt like, og det kan jo bli litt kjedelig i lengden.

Den første typen kort, er the sacred ones. Dette er de kloke urtypene vi har i de fleste religioner og kulturer. Vi har for eksempel White Witch, som ber deg om å være lyset. Vi har Great Teacher, som oppfordrer deg til å ta lærdom av ditt eget liv og spre kunnskapen til andre. Og vi har Shapeshifter, som forteller deg at det er på tide å utvikle dine egne gaver sånn at du kan bli en bedre versjon av deg selv.

Det er 30 av disse vise figurene, hver med sitt budskap.

Så følger guardians and messengers, og vi er over i mer himmelske og eteriske sfærer. Her finner du for eksempel Earth Guardian som forteller deg at det er på tide å jorde deg godt, eller Medicine Guardian som ber deg være åpen for informasjon som kan være relevant for din helse.

Det er 12 slike budbringere.

Disse orakelkortene har også 9 rene symbolkort. Disse representerer elementer de tidligere kloke menneskene ville sett etter som tegn. Og når disse dukker opp, er det vel å anse som en enda mer direkte beskjed om hva du trenger å fokusere på.

Til sist er det 4 årstidkort, men hvert sitt budskap og tema du kan fordype deg i. Høsten ber deg om å gi slipp, og vinteren minner deg på at du må ivareta dine egne behov for å komme deg gjennom den.

Baksiden tiltaler meg også. Jeg elsker denne blågrønne fargen, ugla og sjamantrommen!

orakelkort
Endelig!

Endelig tror jeg altså at jeg har funnet selve Orakelkortene i mitt liv. Disse ser jeg for meg at jeg bør bestille et ekstra sett av, sånn at jeg er sikret i tilfelle noe skjer med dem eller de blir utslitte.

Det er alltid kjekt å ha. Jeg er glad jeg gjorde det med de tarotkortene jeg nevnte tidligere. De er de fineste tarotkortene jeg har, men nå har de gått ut av produksjon og de er umulige å få tak i. Heldigvis har jeg en ny og ubrukt bunke i reserve, sånn at jeg kan bruke dem i 20 år til når den første bunken har gått i oppløsning.

Hva syns du? Er ikke disse orakelkortene fine? 🙂

Du kan kjøpe dine orakelkort her!