positive young black lady demonstrating menstrual cup in beige studio
Holistisk helse,  Personlig økonomi

Spare- og beredskapstips: Mensbeger!

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

De sier vi bør ha det vi trenger klart i et beredskapslager for minst tre døgn, kjære leser. Og vi vet dessuten at høsten og vinteren kan bli økonomisk krevende. Derfor har jeg tenkt gjennom hva mer jeg kan gjøre for å være klar for det som nå en gang måtte komme – uten å få panikk, selvsagt, men bare for å gjøre litt ekstra smarte ting akkurat nå.

Og det som slår meg er at det mangler noe i det beredskapslageret de anbefaler. Det er helt sikkert skrevet av en mann, for å si det sånn! For om du eller noen andre i familien er menstruerende kvinner, så vil du jo også trenge sanitærprodukter.

For å gjøre det så enkelt og økonomisk som overhode mulig, kan du sørge for at alle har hver sitt mensbeger i hus. Det blir jo aldri brukt opp. Har du det, så har du det.

Jeg kjøpte min egen MoonCup rett før jeg ble gravid for 15 år siden, og har aldri gått tilbake til tamponger eller bind etter det. Den er fortsatt trofast og standhaftig, og svikter ikke.

Men nå er vi jo flere her. Så i dag har jeg klikket hjem en MonthlyCup også, for å ha liggende i beredskap.

Fordi man vet jo aldri.

Om vi lærte noe av pandemien, så var det at ting plutselig kan forsvinne fra hyllene. Eller du kan bli forhindret fra å gå i butikken. Eller det kan bli stengt ned på grunn av smittefare eller varemangel. Nå har vi også bensinprisene å bekymre oss for.

Da er det greit å allerede ha noen gode alternativer klare i heimen.

Samtidig er det også et godt sparetiltak. Den MoonCup’en jeg kjøpte for mange år siden, har tjent seg inn igjen for lenge siden. Jeg har jo brukt den istedenfor å kjøpe bind og tamponger hver måned, og selv om det ble en litt større sum akkurat den første måneden, så har jeg aldri behøvd å tenke på det igjen.

Ikke bare det, kjære leser, men dette er også et godt eksempel på hvordan økonomi og en naturlig livsstil henger sammen. For ikke bare sparer jeg penger på dette, men det er også mange kilo med fuktig plastsøppel som ikke blir kasta på fyllinga. Det som er godt for planeten, er også godt for oss.

(For ikke å snakke om all plasten og kjemikaliene man ikke putter inn i kroppen lenger på månedlig basis!)

Et mensbeger er dessuten svært enkelt i bruk, selv i en krisesituasjon: Man bretter det sammen, setter det inn og lar begeret folde seg ut rundt livmorhalsen. Du merker det ikke i det hele tatt om du har satt det riktig inn, og du tømmer det enkelt i toalettet, vasken eller dusjen før du skyller det og setter det inn igjen. Etter perioden vasker du det godt og koker det i 10 minutter, og så er det klar til neste gang.

Det blir verken søppel eller klesvask ut av det, og det er enkelt og greit bare helt genialt.

Spør du meg, bør alle jenter få utlevert et mensbeger på helsestasjonen når de er 10-12 år gamle, men enn så lenge får vi vel bare klikke det hjem selv. 💚