person using laptop
Grønn business,  Personlig økonomi

Sånn forbereder du businessen din på krisetider

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Så, jeg har denne online businessen. Jeg har yogatimene mine, og jeg har denne bloggen med tilhørende annonser og nettbutikk. Av og til tar jeg også på meg oppdrag og collabs enten her inne eller på sosiale medier, og fellesnevneren er at hele inntekten på dette firmaet er online.

Men den online verden har det ikke så bra akkurat nå. Delvis er det fordi for eksempel Instagram har gjort noen dårlige valg, og delvis er det fordi at hele den globale økonomien uansett er i knestående.

På toppen av det hele er EU og Meta (altså Facebook og Instagram) i en aldri så liten klinsj, og vi aner faktisk ikke hvordan det kommer til å gå.

Vi kan risikere at alt er borte i morra.

Og hva har du igjen da, hvis du har en online business?

Jeg har planleggingsdag i dag

…og jeg prøver å legge en god plan for resten av 2022. Det er vanskeligere enn det noen gang har vært.

Når covidbomba smalt, visste vi i alle fall at helse og hjemmekontor kom til å bli viktig. Det var i det minste noe å basere planene på.

Men nå?

Gode Gud…

Alt jeg vet, er at de som har store summer der ute i verden nå jobber så hardt de kan for å sikre formuen mot inflasjon. De gjør det ved å trekke pengene ut av banken og kjøpe solid gull eller andre ting som vil bevare verdien uansett hva som skjer med valutaen.

Vi som har online businesser bør gjøre noe lignende nå. Både følgerne og alt innholdet på sosiale medier (spesielt Facebook og Instagram) forsvinner jo i det øyeblikket EU erklærer det ulovlig eller Meta ikke gidder å styre mer med dem lenger.

Og før det er det på tide å stramme opp strategien. Du må sikre verdiene dine.

Det er to ting du bør fokusere på å bygge opp nå, og det er:

  1. Ditt eget nettsted / blogg på eget domene
  2. Nyhetsbrevet ditt

Dette er de to tingene du har full råderett over uansett hva som skjer, for de er din egen eiendom. Om du bare husker å ta en sikkerhetskopi innimellom, så er du sikra.

Strategien resten av året (og egentlig alltid) bør kretse rundt disse to. Spesielt nå som alt er så på trynet usikkert i verden.

Mine nettsteder er hostet hos One.com, og jeg er fornøyd med dem. Om du ikke har ditt eget domene, så kan du kjøpe deg et der og sette opp en gratis wordpress-side.

Nyhetsbrev kan du lage gratis på Mailchimp, det er der mine kommer fra.

Om du trenger hjelp og inspirasjon til hvordan du faktisk gjør det…

…da kan jeg anbefale at du tar en tur inn og ser på medlemsportalen til Alice. Her får du basically vite alt (ALT!) du trenger å vite for å bygge opp din egen online business på en bærekraftig og god måte.

Kunnskapen ligger fordelt på temaer i portalen hennes, så du kan velge deg ut akkurat det du lurer på og jobbe deg gjennom videoene og arbeidsarkene til du er i mål.

Men det viktigste er kanskje Alice selv – hun er alltid superhjelpsom, positiv og tilstede når du trenger henne, samtidig som hun også er badass på å avsløre det du helst ikke vil se selv. Det er henne du vil ha med ut i denne krigen. Jeg lover.

Mine egne planer er ikke helt ferdig enda

Det har vært mye å ta inn og ommøblere i hodet mitt, så planene mine er ikke helt i mål enda. Men jeg har den generelle ideen klar.

Jeg har allerede begynt med en giveaway på Facebook og Instagram, hvor du kan vinne boka ReWilding: Becoming Nature og en Forgive-oljeblanding fra doTERRA. For å delta må du følge meg begge steder, og i tillegg abonnere på nyhetsbrevet.

Trekningen er 12. august, så du har fortsatt god tid til å bli med!

Følg med, så kommer det kanskje flere. 😉

 | Website

Ingrid Jeanette er utdannet førskolelærer, har en mastergrad i tverrfaglig kultur, og er sertifisert yogainstruktør. Hun underviser Yin Yoga, elsker å skrive, og er opptatt av å leve en naturlig livsstil. Ellers bruker hun dagene sammen med sin unge tenåringsdatter, og prøver å lære å spille tussefløyte.