oppskrift på energikuler bliss balls
Matoppskrifter,  Oppskrifter

Oppskrift på energikuler (bliss balls)

Inneholder annonselinker.

Sunt godteri som inneholder bare bra ting? Ja takk! Her får du oppskrift på energikuler, eller bliss balls som det heter på engelsk.

Til en porsjon på 18 små energikuler, trenger du følgende:

Fjern steinene fra dadlene om de ikke er kjernefrie fra før, og kjør dem i en foodprocessor sammen med cashewnøttene. Tilsett havregryn frem til du får en passe seig konsistens som lar seg trille til kuler uten å bli for klinete. Desto lengre du kjører deigen, desto mer fett vil slippe fra nøttene, så følg med og stopp når du har passe konsistens.

Tilsett bittelitt salt og sitronolje etter smak.

Så triller du små energikuler (tenk ca kirsebærstørrelse) og ruller dem i en skål med kokosmasse. Legg kulene på en liten tallerken, og sett dem gjerne i kjøleskapet litt sånn at de får satt seg.

Disse energikulene er såååå gode! Jeg digger kombinasjonen med søtt (dadlene), surt (sitronoljen) og salt (mineralsaltet), og cashewnøttene oppi alt dette her er virkelig digg!

De gjør seg godt på bordet på en lørdagskveld, eller som snacks på tur i skogen. Og det er unektelig en ekstra fordel at en oppskrift på energikuler er så enkel!

Enjoy!

PS! Melder du deg på nyhetsbrevet, så får du en PDF med grønne og gode sparetips! 🍃

Ingrid Jeanette er utdannet førskolelærer, har en mastergrad i tverrfaglig kultur, og er sertifisert yogainstruktør. Hun underviser Yin Yoga, elsker å skrive, og er opptatt av å leve en naturlig livsstil. Ellers bruker hun dagene sammen med sin unge tenåringsdatter, og prøver å lære å spille tussefløyte.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.