oppskrift på energikuler bliss balls
Matoppskrifter

Oppskrift på energikuler (bliss balls)

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Sunt godteri som inneholder bare bra ting? Ja takk! Her får du oppskrift på energikuler, eller bliss balls som det heter på engelsk.

Til en porsjon på 18 små energikuler, trenger du følgende:

Fjern steinene fra dadlene om de ikke er kjernefrie fra før, og kjør dem i en foodprocessor sammen med cashewnøttene. Tilsett havregryn frem til du får en passe seig konsistens som lar seg trille til kuler uten å bli for klinete. Desto lengre du kjører deigen, desto mer fett vil slippe fra nøttene, så følg med og stopp når du har passe konsistens.

Tilsett bittelitt salt og sitronolje etter smak.

Så triller du små energikuler (tenk ca kirsebærstørrelse) og ruller dem i en skål med kokosmasse. Legg kulene på en liten tallerken, og sett dem gjerne i kjøleskapet litt sånn at de får satt seg.

Disse energikulene er såååå gode! Jeg digger kombinasjonen med søtt (dadlene), surt (sitronoljen) og salt (mineralsaltet), og cashewnøttene oppi alt dette her er virkelig digg!

De gjør seg godt på bordet på en lørdagskveld, eller som snacks på tur i skogen. Og det er unektelig en ekstra fordel at en oppskrift på energikuler er så enkel!

Enjoy!