Deprecated: Funksjonen is_staging_site er foreldet siden versjon 3.3.0! Bruk in_safe_mode i stedet. in /customers/4/e/a/skogfrue.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Tørrbørsting med eteriske oljer - Skogfrue.no Deprecated: Funksjonen is_staging_site er foreldet siden versjon 3.3.0! Bruk in_safe_mode i stedet. in /customers/4/e/a/skogfrue.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078
doTERRA eteriske oljer,  Holistisk helse

Tørrbørsting med eteriske oljer

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

En god start på dagen gir betraktelig større sjanse for at resten av dagen kan fortsette å være god, syns du ikke? I alle fall har jeg oppdaget at desto bedre jeg kan gjøre morgenrutinen for meg selv, desto lettere blir det med andre ting også. Tørrbørsting er en sånn god start.

Noen sverger til å re opp senga med en gang de står opp, og føler at de da kan hake av for dagens første gjøremål allerede får de har fått på seg klærne. Andre elsker å begynne med en takknemlighetsjournal, men andre igjen ikke fungerer før de har fått i seg en kaffekopp og vært gjennom dusjen.

Jeg hører nok til de siste..!

Men før jeg dusjer? Da tar jeg meg tid til å tørrbørste hele kroppen med litt eteriske oljer på børsten, og det kjennes såååå godt!

Det er flere forskjellige eteriske oljer du kan bruke til tørrbørsting, og jeg skal straks fortelle deg om dem, men først skal jeg bare forklare hva tørrbørsting er.

Som du sikkert har pusla sammen, handler det om en tørr børste som du børster huden med. Denne tørrbørsten har litt stiv bust, sånn at du virkelig får blodsirkulasjonen i gang når du bruker den på kroppen. Om den har et langt skaft, blir det også lettere for deg å tørrbørste ryggen din godt. Jeg anbefaler en børste som dette!

tørrbørsting

Du kan kjøpe din tørrbørste her!

Du begynner nederst på den ene foten, og børster deg med sakte og passe harde strøk oppover beinet. Så gjentar du på den andre siden, og fortsetter med rygg, mage og bryst. Alltid børst mot hjertet.

Til slutt tar du armene, skuldrene, og den delen av ryggen du ikke har kommet til enda.

Tørrbørsting gjør flere fantastiske ting for deg.

For det første får den blodsirkulasjonen og nervesystemet i gang, noe som gjør det til et helt fantastisk morgenrituale!

Med dette får den også lymfesirkulasjonen i gang, sånn at du støtter kroppens naturlige detoxsystem.

I tillegg funker tørrbørsting som epilering, sånn at du fjerner døde hudceller og får en glødende vakker og glatt hud. Du kan virkelig kjenne at huden blir mykere etter noen dager med tørrbørsting, og mange sverger også til denne rutinen for å gjøre celulittene litt mindre synlige.

Det er som sagt flere eteriske oljer du kan bruke, og det er smak og behag. Det eneste du trenger å passe på, er at oljen er egnet til å smøre på huden, og at du ikke bruker fotosensitive sitrusoljer om du skal ut i sola etterpå.

Mine største favoritt til tørrbørsting er rosmarin , fordi den har en passe oppkvikkende effekt. Den gir også en god følelse av velvære i seg selv, og brukes ofte som et middel for å styrke konsentrasjonen. Om du skal rett på jobb etterpå, er derfor rosmarin en god olje å ha med seg videre i dagen.

Noen morgener må man dog ty til sterkere midler for å våkne skikkelig, og da er det peppermynteflaska jeg tar frem. Den gir meg et skikkelig boost av energi, og vekker hele systemet mitt til live fort når jeg trenger det.

Om vinteren hender det også at jeg bruker grapefrukt, da denne sies å ha en detoxende effekt på huden i seg selv. Den er også frisk og god, og jeg synes den er en fin morgenolje. Men igjen; ikke bruk sitrusoljene direkte på huden om du skal ut i sola etterpå, så spar den til regnværsukene eller til vinteren.

Du kan enten dryppe 3-4 dråper rett på tørrbørsten, eller du kan dryppe dem i hånda og gni børsten oppå etterpå. Så lenge du får spredd oljene på tuppen av børstehårene, så er det helt fint.

Har du prøvd noen gang? Kommer du til å prøve? Jeg lover deg at du aldri kommer til å angre! ?

Lyst til å komme i gang med dine egne eteriske oljer? Finn og bestill startpakken din her!