omstart for halvåret
Tilbakeblikk

Omstart for halvåret: 12 ting å gjøre

Vi er allerede litt uti juni, og det begynner å bli en god stund siden vi satt nyttårsforsetter og/eller intensjoner for 2021 nå. Hvordan går det med deg? Hvordan ligger du an i forhold til planene dine? Har du glemt hele greia, eller går det sin jevne gang? Jeg vet ikke med deg, men jeg er veldig klar for en omstart for halvåret nå.

Jeg har allerede fått til mye av det jeg bestemte meg for å gjøre i år. Jeg har manifestert opp en campingvogn som jeg snart skal legge ut på eventyr med. Jeg har funnet meg en superfin lysekrone for å gi hele stua en level-up. Jeg har kjøpt meg litt nye klær. Og jeg kan med hånda på hjertet si at jeg er på vei dit jeg har lyst til å komme.

Men det er likevel en del ting som kan poleres litt, også i mitt liv. Og dette er de tingene jeg trenger å få på plass for det neste halve året. Kanskje du også kan la deg inspirere av min omstart for halvåret!

En treningsplan.

Yogafabrikken har offisielt tatt sommerferie fra og med i dag. Det betyr at jeg har to måneder foran meg med egentrening og fordypning. Og jeg vet at om jeg ikke planlegger noe og setter meg mål, vil det bare fisle bort i softis og kald cola. Så jeg har bestemt meg for å ha noen faste dager som treningsdager hvor jeg skal få opp pulsen i minst en halvtime. Jeg sliter litt med tilgang til treningsstudio for tiden, men jeg jobber med det.

Bedre hvile.

Vi er i nottlóysa, som vikingene kalte denne tida på året. Dagene er på sitt lengste, og det kan være utfordrende å få nok søvn. Derfor er hvile noe som også må inn på planen. Jeg har bestemt meg for å teste ut onsdag (aka lillelørdag) som en ekstra hviledag i tillegg til søndag. I tillegg har jeg for første gang i mitt liv kjøpt myggnetting til å ha foran vinduet mitt på soverommet.

Mer hensiktsmessig lesing.

Istedenfor å bare kjøpe den første boka jeg ser, skal jeg ta utgangspunkt i mitt eget liv. Når jeg vet hva jeg faktisk trenger inspirasjon til, blir det lettere å velge den riktige boka. Og så skal jeg implementere det jeg leser, istedenfor å bare sluke det i ett jafs og glemme det etterpå.

Mindre drama.

Ah, det er årevis siden jeg sluttet å bry meg om sladder og intriger. Det viser seg dog at voksenversjonen av drama er lokalpolitikk og naturvern. Og jeg er sliten av det. Lokalavisa og kommentarfeltet der er mer deprimerende lesning enn Bjørneboe på sitt tyngste. Så jeg slipper taket i det, i alle fall for det neste halve året. Jeg vil heller bruke tiden min på mer positive ting, sammen med mer harmoniske mennesker.

Mer egenomsorg.

Yogastudioet er som sagt stengt for sommeren nå. Etter en lang periode med mye usikkerhet på grunn av covid, er det også fint å bare kunne legge seg ned på matta og la noen andre undervise en stund. En yogainstruktør trenger også påfyll med jevne mellomrom, og det har gått altfor lang tid siden jeg lot meg selv bli tatt vare på. Derfor kommer jeg til å kjøre over til nabobyen innimellom, for å ta noen timer i en helt fantastisk shala der.

Fortsette med morgenrutinene.

Jeg har akkurat tatt dem opp igjen etter at jeg falt av lasset, og jeg merker nå hvilken utrolig stor forskjell de gjør i hverdagen. Bare det å starte dagen med å tenke noen positive tanker, er gull. Jeg vil gjøre mer av det. Mye mer.

Foreta en aldri så liten glow-up.

Jeg har levd et lavforbruksliv så lenge at jeg kan unne meg nye klær, øko-kosmetikk og en økt velværefølelse. Nå vil jeg bare gløde, og det betyr at jeg må eksperimentere litt med ansiktsmasker, håroppsett, klær og så videre. Det blir et fint prosjekt utover høsten og vinteren, og en svært behagelig omstart for halvåret.

Rydde i de digitale hyllene.

For å si det sånn… nå er Spotify og Storytel bare kaos hos meg. I løpet av helgen skal jeg slette de podcastene jeg aldri egentlig lytter på, og rydde opp litt i lydbokhylla. Da blir det enklere å snike seg til noen minutter her og der med inspirasjon.

Stresse ned ved å skru av TV.

I de siste årene har jeg gjort en god del for å stresse ned. Jeg begynte jo med yoga og ble til slutt sertifisert som instruktør selv. Jeg har holdt på med eteriske oljer en god stund også. Mine favorittoljer er de som stresser ned systemet, så jeg er ikke noen nybegynner sånn sett. Men jeg tror likevel ikke det er nok. Så i tillegg til de tingene jeg allerede har nevnt, vil jeg også skru av TV oftere. Andre menneskers sinte eller stressede stemmer i stua har en påvirkningskraft som er ganske undervurdert, og jeg sier stopp til det også nå. Litt lett, klassisk musikk i bakgrunnen er mye bedre for sjelen.

Få orden på kostholdet atter en gang.

Dette er jo en klassiker, men en veldig nødvendig en. Alle mine gode intensjoner i januar til tross: dette her trenger å strammes opp igjen nå. Stikkord er «matlei» og «sliten», og uansett hvor enkelt det er å slenge inn en Grandiosa i ovnen, bidrar det jo ikke nevneverdig til noen glow-up. Derfor har jeg nå en stor kasse fra Godt Levert på vei til døra mi, full av deilig og sunn mat. Jeg valgte singlepakka fordi jeg er alene den neste uka, og gleder meg skikkelig til å teste det ut!

Bruke eteriske oljer med måte.

Etter tre år i doTERRA begynner jeg å få en god følelse for hva jeg faktisk trenger og hva som bare er spennende der og da. Nå skal jeg gi meg selv det jeg trenger for å etterleve intensjonene mine (hei, Serenity Restful Complex!). Jeg skal sette akkurat de tingene på fast månedlig ordre, men jeg skal la være å fylle handlevogna bare fordi. En månedlig ordre med akkurat det jeg faktisk trenger, er gull verdt.

Planlegge enda bedre igjen.

Jeg har aldri falt helt ut av denne vanen, men jeg tror jeg skal steppe det opp (på godt norsk) igjen nå. Jeg har jo min egen bedrift, og desto bedre jeg kan planlegge prosjektene mine til høsten, desto bedre er det jo. Man blir mer produktiv av å se i kalenderen hva man hadde tenkt å gjøre den dagen. Uten tvil. Og, ikke minst: Nå er det jo plutselig fellesferie, og så er det plutselig skolestart, og før du vet ordet av det nå, står du der plutselig med julegavehandelen igjen og lurer på hvordan du skal nå årsmålene dine i dette kaoset. Planlegging er superviktig, folkens! Og jeg anbefaler en A-plan for det. Jeg har en A6 til personlig bruk, og en A5 til bedriften.

Og med denne vakre omstart for halvåret… satser jeg på å avslutte 2021 med et digert smell når den tiden kommer. 😊