økologisk solkrem
Holistisk helse

Naturlig og økologisk solkrem

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Ja, ok, det regner enda. Jeg vet. Det gjør det i alle fall her, og det er egentlig ganske etterlengtet nå. Men i skrivende stund er det 4 dager igjen til skolen tar sommerferie, og da tenker jeg å ta med meg min unge håpefulle datter ut på tur med den nye campingvogna vår. Leve hippielivet, og alt det der. Og jeg har begynt å handle inn det jeg trenger. Noe av det jeg vet jeg må ha, er økologisk solkrem.

Fordi. Alt du smører på deg, som du så bader med eller legger deg på gresset med eller for den saks skyld dusjer med, blir jo ikke borte. Det renner bare vekk et annet sted. Og der kan solkremen din gjøre stor skade på livet i vannet.

It may be a lifesaver for our skin, but to the reef, it’s a slow killer.

https://greatbarrierreeftourscairns.com.au/

Dessuten er det ikke bra for deg og ungene dine heller.

Så, det å velge solkrem er noe man ikke kan ta for lett på. Heldigvis blir det stadig lettere å velge økologisk solkrem. Det finnes alltid en nettbutikk, og selv de «vanlige» butikkene blir mer og mer bevisste nå.

Et naturlig og økologisk hudpleiemerke som har et veldig godt rykte, er Annemarie Börlind. Solkremene derfra er dessuten merket både veganske og korallvennlige, så da satser jeg på at de er trygge for min umiddelbare natur her også. Selv om alle elver fører til et korallrev til slutt.

Så jeg tror jeg begynner der for min del. Solfaktor 30 er nok en god start for min vinterbleke hud. Og en leppepomade med faktor 20, for sikkerhets skyld.

Og så kan man sikkert gå ned på en solkrem med faktor 20 også, etterhvert.

Men hva med de minste barna?

Min datter er nå en allerede solbrun 13-åring, så hun kan godt bruke den samme solkremen som jeg bruker. Men om jeg hadde hatt veldig små barn, ville jeg valgt faktor 50 isteden, bare for å være helt sikker. Det anbefales jo aller helst å beskytte småbarns hud med klær og parasoll istedenfor krem, men ved bading er jo ikke det så lett.

Denne solkremen fra Bioregena er spesielt tilpasset barnehud, har solfaktor 50 på sprayflaske, og er både vannresistent såvel som hypoallergen. Den skader ikke livet i havet heller, så da er den i alle fall en sikker vinner for meg.

Så.

Jeg håper regnet regner seg ferdig før vi skal på tur. Men er det ikke sånn at man manifesterer sin verden ved å legge til rette for det man ønsker seg? I så fall tror jeg at jeg bare bestiller disse solkremene med en gang. Sånn for å være sikker. 😊