naturlig luftfrisker
doTERRA eteriske oljer,  Fremhevet,  Hjem og interiør,  Holistisk helse,  Naturlig livsstil

Naturlig luftfrisker med eteriske oljer (DIY)

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Om du har eteriske oljer i hus, har du nesten uendelig mange muligheter til å lage dine egne ting med dem. Badesalt er en sikker vinner, det samme er tannkrem. Men visste du at du også kan lage en naturlig luftfrisker med eteriske oljer? Det er helt briljant enkelt, og i dag skal jeg fortelle deg hvordan du kan lage en på 5 minutter.

Slik gjør du det:

Du trenger bakepulver, en eterisk olje du synes lukter himmelsk godt, en liten stoffbit, og et norgesglass.

Fyll opp norgesglasset med litt bakepulver i bunnen.

Drypp 5-6 dråper eterisk olje i bakepulveret.

Og så legger du tøystykket over, og skrur på aluminiumsringen til slutt. Duften vil spre seg gjennom tøyet, så bare rist litt på glasset om du vil frigjøre litt mer duft.

Når duften blir svak etter hvert, fyller du bare opp med mer eterisk olje etter behov.

To av doTERRAs beste diffuseroljer, er Serenity og Citrus Bliss.

Serenity er en kombinasjon av beroligende Lavender, Cedarwood, Coriander, Ylang Ylang, Marjoram, Roman Chamomile, Vetiver, og Sandalwood med hint av Tonka Bean og vanilje, mens Citrus Bliss er en kombinasjon av Wild Orange, Lemon, Grapefruit, Bergamot, Red Mandarin, Green. Mandarin, Lime, Litsea, også med hint av Tonka Bean og vanilje.

Fordelen med å ha en naturlig luftfrisker som dette, er først og fremst at du erstatter en del av de kjemikaliene du ikke vil ha fra duftlys og andre ting vi ofte fyller hjemmet vårt med. Denne hjemmelagde varianten er jo 100% ren, i alle fall om du bruker doTERRAs oljer.

Om du setter den i vinduskarmen eller i en hylle, blir det også en søt og sommerlig dekorasjon. Hva med å lage en som venninnegave til noen du setter ekstra pris på?

Du kan også lage en naturlig luftfrisker til hvert rom, alt ettersom hvilken duft du ønsker hvor. Sitron på kjøkkenet, for eksempel, lavendel på soverommet, og geranium på badet vil gi hele hjemmet ditt et nydelig løft.

PS! Nå om sommeren kan du gjerne bruke lavendel eller citronella i luftfriskeren din, for det er ikke myggen noe særlig glad i! 😊

Trenger du flere eteriske oljer i ditt liv? Les her hvordan du kan skaffe deg dem til innkjøpspris! 😄