hjemmekontoret
Hjem og interiør,  Naturlig livsstil

Hvordan friske opp på hjemmekontoret

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Fellesferien nærmer seg med stormskritt, og for mange er det snart på tide å lukke jobb-PC’en for en stund. Mange av oss har også jobbet mye på hjemmekontoret den siste tida, noe som kanskje gjør det enda vanskeligere å koble helt av og finne ny energi.

Jeg er godt vant med å jobbe hjemmefra. Masteroppgaven min ble i stor grad skrevet hjemmefra, og alle de tre bedriftene jeg har startet opp, skjedde også fra hjemmekontoret. Det ble derfor ikke noe stort sjokk for meg når covid kom og sendte alle hjem.

Og jeg har funnet en veldig god flyt i det. Jeg vet hvordan jeg skal holde min egen produktivitet oppe og hva jeg trenger å gjøre for å holde ting oppe når det går litt trått. Jeg har funnet ut at det er spesielt viktig å avslutte riktig, sånn at du ikke kommer tilbake igjen til kaos når du begynner en ny dag. Eller, et nytt skoleår, som vi har på trappene etter fellesferien.

Derfor skriver jeg dette innlegget i dag, sånn at du både kan få noen fine dager nå før ferien, og samtidig ha noe fint å komme tilbake igjen.

Les videre for å få de beste tipsene mine for hjemmekontoret! 😊

hjemmekontoret

5 gode tips for å friske opp på hjemmekontoret

1. Bytt lokasjon

Om du har mulighet til å ommøblere litt, er dette et godt sted å begynne. Energien føles ofte stuck når den blir stillestående. Stillestående vann blir jo fort fullt av alger og oppsamlet søppel, og det hjelper å flytte litt rundt på ting. Så se deg godt om der du bor. Finnes det noen mulighet for å sette pulten et annet sted? Flytte fra soverommet til kjøkkenet, eller omvendt? Om du er så heldig at du har et eget rom for hjemmekontoret ditt, kan du prøve å ommøblere litt der inne.

2. Kjøp grønne planter

Om du har hjemmekontor, bør du egentlig fylle det opp planter nok til å lage en hel skog rundt deg. For det første renser de jo lufta, sånn at du får byttet ut co2 med oksygen der du trenger å bruke hjernen din mest. For det andre viser det seg at det å jobbe på et «grønt» kontor fylt med planter, gjør deg både lykkeligere og mye mer produktiv.

3. Rens hele hjemmekontoret for dårlig energi

Røkelse og eteriske oljer har blitt brukt i uminnelige tider for å rense, beskytte og påkalle gode ting, så slå deg løs på hjemmekontoret også. Palo Santo er den mest brukte metoden i så måte, og det er også veldig enkelt å bruke den. Ta en pinne, tenn på tuppen, og la røyken spre seg i hele rommet. Om du heller sverger til eteriske oljer, kan du godt dryppe noen dråper med einerolje i diffuseren. Einer er i følge folketroen et utmerket middel for å fordrive onde ånder og andre uhumskheter, så hvorfor ikke bruke den for å bli kvitt litt blergh på hjemmekontoret også?

4. Fyll hjemmekontoret ditt med gode påminnelser om alt du har oppnådd så langt

Når ting begynner å gå litt trått, er det viktig å se seg tilbake litt. Da ser du hvor innmari langt du faktisk har kommet, hvor langt på vei du er mot målet, og hvor mye du kan stole på din egen evne til å faktisk gjennomføre ting. Derfor er det også viktig at du har synlige bevis på alle dine små og store seiere fremme. Kanskje har du et diplom eller et vitnemål du kan gi en vakker ramme og henge på veggen? Finnes det noen spesielle minner du har lyst til å ta frem? Gjør det! 😄

Hva med denne kule rammen, for eksempel? 😍
5. Sørg for din egen komfort

Det er utrolig viktig at du føler deg komfortabel på steder du tilbringer mye tid, så tenk gjennom om det er noe du kan gjøre for å gjøre ting mer komfortabelt for deg selv. Hva med et deilig ullteppe, for eksempel? Eller en ny kopp til kaffen eller kakaoen? Tenk også over arbeidsstillingen din. Om du for eksempel jobber mye på laptop, kan det være tungt for nakken å stadig holde nakken bøyd. Sånne ting kan du fikse om du kjøper et stativ til laptopen og får den i øyehøyde, samtidig som du også investerer i et trådløst tastatur.

Hvor bra høres ikke dette ut, hm?
Jeg lover deg at hvis du gjør dette nå, allerede før ferien din begynner, så vil det kjennes helt fantastisk å komme tilbake igjen til høsten igjen. 😊

 | Website

Ingrid Jeanette er utdannet førskolelærer, har en mastergrad i tverrfaglig kultur, og er sertifisert yogainstruktør. Hun underviser Yin Yoga, elsker å skrive, og er opptatt av å leve en naturlig livsstil. Ellers bruker hun dagene sammen med sin unge tenåringsdatter, og prøver å lære å spille tussefløyte.