spare penger med doterra
doTERRA eteriske oljer,  Personlig økonomi

Hvordan du kan spare penger med doTERRA

Har du lurt på om du skal joine doTERRA en stund? Det er absolutt å anbefale – det er en av de måtene du kan spare penger i hverdagen på!

Du kan spare penger med doTERRA

Jeg har, som mange av dere vet, levd et mest mulig naturlig liv i ganske mange år. Mine første eteriske oljer kjøpte jeg i 1997, og siden da har jeg alltid hatt dem i hus. Jeg har brukt dem til alt fra egenpleie til rengjøring, og de har vært en trofast del av livet mitt lenge. De utgjør en viktig del av min naturlige livsstil.

Eteriske oljer får du tak i overalt. De er på helsekost og apotek, og du kan kjøpe dem i nettbutikker. Men ingen av disse løsningene kommer med en innebygd spareplan, sånn som doTERRA sine gjør. Ingen av dem har like god kvalitet heller.

For ja: du kan faktisk spare penger med doTERRA.

Jeg får hverdagsprodukter gratis nå, som belønning for å kjøpe de oljene jeg uansett ville kjøpt andre steder. I min neste pakke kommer for eksempel neste måneds forbruk av tannkrem.

doTERRA sitt poengsystem

La meg forklare:

doTERRA har et poengsystem gående (også kjent som Loyalty Rewards Program). Du får en viss prosent av det du handler over en viss sum tilbake i poeng, som du så kan bruke som valuta og «kjøpe» ekstra produkter for. Disse poengene kalles PV, og tilsvarer grovt sett Euro. 1 PV = 1 Euro.

Om du lager deg en oljekonto hos doTERRA, får du jo for det første 25% lavere priser enn utsalgspris, fordi du nå er forhandler. Du vinner noen kroner bare der. Men på din neste bestilling kan du da gå inn i Loyalty Rewards-programmet, og i tillegg få fler og fler poeng tilbake frem til du når 30%. De kommer da i tillegg til de 25% du hadde fra før. Altså 55% i alt – og da begynner vi å snakke!

For du kan stige i gradene her. Det er nemlig sånn at hos doTERRA kan du, hvis du vil, få en velværeboks hver måned. Og om denne er på 50 PV, og du bestiller hver måned, får du denne stigen:

De første tre månedene får du tilbake 10% av ordren din i form av PV. De neste tre månedene får du tilbake 15% av ordren din, og så videre. Etter et år er du oppe i 30% som kommer tilbake til deg i doTERRA-valuta.

Pauser er lov

Det er lov å ta seg pauser, og du MÅ ikke bestille for 50 PV hver måned. Det holder om du bestiller en leppepomade om du vil spare penger en måned eller tre.

(Men du mister alle prosentene dine om du hopper helt av. Da må du begynne på nytt igjen. Har jeg lært. *host*)

Du får tilbake poeng for frakt hver måned også, sånn at frakten ikke er helt bortkastet. Hvis du bestiller online, får du 100% av frakten tilbake i form av poeng. Alle disse poengene kan du samle opp, eller du kan bruke dem når du handler neste gang.

Dette betyr, kort fortalt, at du kan spare penger med doTERRA. Du kan få gratis oljer, hudpleieprodukter, tannkrem, sjampo og kosttilskudd. Det avhenger bare av hvor store ordrene dine er og hvor langt du har kommet i stigen. Dette er produkter kan du bruke selv, eller du kan gi dem bort i gaver til venner og familie.

Egenkomponert velværeboks

Jeg har lekt litt med tallene for å sette opp en optimal velværeboks for meg selv, som både gir meg de oljene jeg trenger og lar meg få andre ting jeg trenger gratis. Så en velværeboks for meg vil typisk se sånn ut:

Sitron (brukes til rengjøring, og jeg bruker dråper av den i drikkevannet)
Lavendel (jeg bare eeeelsker lavendel på soverommet når jeg legger meg, så denne bruker jeg hver eneste kveld)
Rosmarin (perfekt til tørrbørsting og i diffuseren når jeg leser eller jobber på hjemmekontoret)
Peppermint Touch (peppermynte blandet ut i kokosolje, på en superpraktisk rollerflaske)

Denne pakken har produkter for til sammen 62 poeng. Altså er den innenfor for å få meg høyere opp i stigen (grensen er som sagt 50). Akkurat nå er jeg nemlig på sørgelige 10% siden jeg lot meg selv falle ut av stigen, men denne pakken gir meg pr nå 6,2 poeng tilbake. For frakten vil jeg få ca 15 poeng, så i alt har jeg 21,2 poeng å bruke på det jeg vil på neste bestilling. Det betyr at jeg da for eksempel kan ta med en trepakning med tannkrem (125 gr hver) og en dusjsåpe (250 ml) neste gang. Tannkrem og såpe trenger man jo, og disse er rene, gode og naturlige produkter. Jeg slipper også å studere ingredienslista i butikken – ekstra bonus!

Om jeg hadde vært oppe på 30%? Da hadde jeg fått 18,6 poeng bare for en pakke med oljer som jeg likevel ville kjøpt andre steder. Jeg har regnet på det – prisen for oljene er ca den samme, omregnet i pris pr ml. Sammen med fraktpoengene kunne jeg fått med meg en trepakning bodylotion (200 ml hver), og slengt på en leppepomade på kjøpet.

Gavelager eller kriselager for deg selv?

På den måten bygger jeg opp et lite lager av produkter jeg vet jeg kommer til å bruke selv, eller som jeg kan gi bort i bursdags- eller julegaver. Det er veldig greit å ha liggende sånne ting klare i skapet, så du slipper å stresse med noe som helst når du går tom. På mange måter er dette det nærmeste man kommer «couponing» her til lands, om du har sett de seriene på TV. Om du bruker poengene dine til å bygge gavelager, flytter du jo også gaveinnkjøp ut av hele budsjettet ditt. Det gir unektelig en viss lettelse i budsjettet.

Eventuelt kan du gjøre det helt motsatt av det jeg gjør, og spare penger med doTERRA ved å sette opp en månedlig velværepakke til deg selv. Da kan du få med sjampo, balsam, håndsåpe, tannkrem og en ansiktsmaske, og så bruke belønningen på andre ting. På den måten blir du faktisk belønnet for å velge naturlige produkter istedenfor det du får kjøpt på kolonialen, og det er en stor fordel!

Hvis du syns min metode blir i overkant praktisk og hoarder-ish, kan du helt fint bruke poengene dine på mer luksuriøse måter også. Du kan for eksempel spare opp poeng til du har nok til den dyre hudpleieserien. Eller du kan spare til de dyre oljene. Immortelle, for eksempel, som mange bruker som anti-aldringsmiddel. Serenity blend er også en sånn. Dette er en helt perfekt olje for deg som har litt lakenskrekk og trenger å roe deg ned på kvelden. En annen mulighet er å gå for en helsevariant der du kjøper kosttilskudd, noe som absolutt også er å anbefale. De bruker du opp hver måned, så du får ikke noen lagringsproblematikk med dem.

Du fikser medlemskap lett selv

Det er en smal sak å fikse sin egen oljekonto. Det koster deg bare 250 kroner i startavgift, og da har du kontoen din til evig tid om du bare husker å bestille noe i løpet av hvert år. Det finnes en kontigent på 250 kroner for de neste årene, men den får du tilbake i form av en peppermynteolje (som er verdt noen kroner mer enn kontigenten). Den er dermed ingen reell utgift. Slutter du å bestille, så forsvinner kontoen av seg selv igjen etter et inaktivt år.

Om du vil ha den desidert enkleste måten, kan du bare gå hit og bestille en ferdig startpakke direkte fra meg. Da ordner jeg resten for deg. Bare husk at poengene ikke begynner å rulle før den første bestillingen etter at du har bestilt startpakken, og at poeng ikke gis for ordrer under 50 pv.

Hva består din drømmevelværeboks av? Hvordan har du lyst til å spare penger med doTERRA? Er du den superpraktiske, den luksusnytende eller den helsebevisste?

Jeg er nok som sagt mest på den praktiske siden selv for tida. Men du skal ikke se bort i fra at det blir mer helse og luksus på meg heller, når de nødvendige behovene er dekket!

Og du? Om du er interessert i naturlige produkter, så er det ikke så mye å vente på. Bestill en startpakke i dag, så tar det bare en ukes tid før du har produktene dine hos deg. Da slipper du å lete etter gode og bærekraftige produkter når du handler i butikkene.

Jeg elsker det! 🙂

4 kommentarer

    • Skogfrue

      Absolutt! Jeg har en teori om at vi er skapt sånn. Det er et dyrisk instinkt, sant? Landskap er vakre for oss om det gir oss et visuelt inntrykk av at behov kan dekkes (det er masse grønne vekster der, gjerne ved et stille vann, og om det er trær som kan gi oss skygge og en fjelltopp som kan gi oss overblikk, så er stedet det en sikker win). Jeg tror det er sånn med lukt også – tross alt er jo luktesansen viktig for dyr. Og vi er dyr. Lukter det riktig, som i urter, trær, blomster, frukt… så må det være et godt og trygt sted for oss å være. Fravær av de naturlige luktene, på den annen side, gjør at vi veldig subtilt og ubevisst føler oss malplasserte og utrygge, tror jeg.

  • Anita Kristin

    Og der forstod eg LRP, endelig. Hmm, usikker på kva den vil bestå av, men eg er vel mest praktisk eg også.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.