takknemlighetsjournal
Livsdesign,  Selvutvikling

Har du en takknemlighetsjournal?

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Vil du ha et lite tips til hvordan du kan gjøre livet ditt bedre? Det er så enkelt at du kan gjøre det hvor som helst og når som helst, og det koster absolutt ingenting. Om du skriver litt i en takknemlighetsjournal 5 minutter hver morgen, kan det nemlig endre dagen din markant.

fokuset ditt endrer seg

Ved å fokusere på takknemlighet, endrer hele fokuset ditt seg. Du begynner å legge merke til de bra tingene. Du begynner å tenke over hvor bra du faktisk har det. Og når du gjør det? Da slutter samtidig hjernen din å spinne seg inn i en fight/flight-relasjon til verden, bare fordi den får en hangup på ting den enten ikke kan gjøre noe med eller noe som ikke er så ille som den vil ha det til. Den er for opptatt med å lete etter de bra tingene i livet.

Du kan spare penger!

I tillegg har takknemlighetsjournalen en annen interessant bivirkning. Du får ikke så lyst til å bruke penger på flere ting enn du trenger! For overforbruk, hva er egentlig det? Det er behovet for å fylle opp tomrommet vi føler ved å ikke være bra nok. Vi tror det hjelper å kjøpe masse nye greier. Det gir oss en følelse av å ha fått til noe, akkurat der og da. Men hvis du starter dagen med en takknemlighetsjournal i morgenrutinen? Da har du faktisk gitt hjernen din en solid og sunn mental frokost, sånn at den ikke faller for like mange fristelser i løpet av dagen.

gjør det til et rituale

Det kan ta litt tid før du begynner å kjenne den fulle effekten av å skrive i en takknemlighetsjournal hver morgen, selv om du får de første gode følelsene som belønning med en gang. Det tar noen uker før den nye vanen sitter og før hjernen din automatisk går over i en jevn takknemlighetsmodus. Derfor lønner det seg å se på dette som du ser på de andre sunne vanene du vil bygge inn i livet ditt. Lag en avtale med deg selv. Gjør det innbydende ved å skrive i en vakker notatbok. Drikk en deilig kopp te hver morgen mens du skriver. Gjør det til et rituale, til noe fint du gjør for deg selv hver dag!

ta med ungene!

Det kan også være fint å avslutte dagen på denne måten, spesielt sammen med barna. Ta deg tid til å snakke med dem om kvelden. Spør dem om tre ting de er takknemlige for av det som skjedde i dag. Kanskje er det bittesmå ting, men det gir deg et fint innblikk i hvordan de oppfatter livet sitt. Om du gjør dette til en rutine, vil barna etterhvert lære å se etter de positive tingene i løpet av dagen, bevisst eller ubevisst. De vet jo at du kommer til å spørre om det når de legger seg, og går inn i den nye dagen med en positiv forventning om at at bra ting vil skje dem. Da har de positive tingene en tendens til å skje!

Har du takknemlighetsritualer?