naturlig mat
Matoppskrifter

Oppskrift på gulasj (naturlig mat / paleo / primal)

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Det er torsdag igjen, og en ny oppskrift på naturlig mat kommer nå din vei!

For mange år siden fant jeg denne oppskriften på gulasj et sted på nettet – jeg skrev den bare ned i kokeboka mi, så jeg aner ikke hvorfra jeg fikk den.  Si gjerne fra om du kjenner den igjen, så jeg kan gi kred til den som fant den opp! Men denne oppskriften er uansett en stayer, som har vært med meg lenge, og som jeg egentlig lager ganske ofte.

oppskrift på gulasj

Denne oppskriften gir ca 4 porsjoner. Den er enkel å koke i større mengder, og gjør seg godt i porsjonspakninger i fryseren, så føl deg fri til å doble eller triple oppskriften!

Du trenger

  • 400 gram oksekjøtt (erstatt med kjøttdeig for budsjettvariant)
  • kraftbein
  • 1 stor løk
  • 1 stor paprika
  • 6 poteter (erstatt med søtpotet eller sellerirot hvis du vil kutte stivelse)
  • 1 liten boks tomatpuré
  • 1 liter kjøttbuljong (eller egen kraft, hvis du har)
  • 4 ss paprikapulver
  • 1 ts chilisaus (kutt ut hvis du vil ha 100% uprosessert)
  • 1 ss sukker (kutt ut hvis du vil ha lavkarbo)

 

Strimle kjøttet og stek i en kjele. Tilsett paprikapulver, sukker og chilisaus, og brun alt sammen på svak varme. Så skjærer du løken i båter, legger den i kjelen, og tilsetter kjøttbuljongen. Potetene kuttes så i små terninger, og legges i kjelen sammen med kraftbeinet. Kok gulasjen til potetene er passe møre. Skjær opp paprikaen i strimler, og legg dem oppi mot slutten av koketiden.

Vil du ha ekstra fett oppi, for å gjøre den mer næringsrik, kan du steike kjøttet i godt smør. Du kan også bare tilsette en ekstra spiseskje smør eller annet fett mens kjelen koker.

Dette er en relativt billig og enkel matrett å lage, og ingrediensene veier heller ikke spesielt mye om du skal gå eller sykle på butikken. Om du skal dra på tur, så er den enkel å bare putte på en termos. 🙂

Velbekomme!