Oppskrift på chiapudding med kakao (naturlig mat / paleo)
Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!
I dagens episode av serien «naturlig mat», gir jeg deg herved sjokoladepudding til frokost! Oppskriften fant jeg her, men jeg har oversatt den og tweaket den litt. Og jeg forelsket meg i hvor enkelt det er! Det tok veldig lang tid før jeg oppdaget chiapudding, så jeg er sikkert langt bak «alle andre» her, men denne hører virkelig hjemme i Den naturlige kokeboka.
Chiapudding er både paleovennlig, melkefri og glutenfri. Det eneste du kanskje bør passe litt på, er å drikke godt med vann en dag du har spist chiafrø, siden de kan binde magen litt.
Du trenger:
- 1 1/2 kopp mandelmelk
- 1/3 kopp chiafrø
- 1/4 kopp kakaopulver
- 2 ss honning
- noen dråper vaniljeessens (kan sløyfes)
- 1/2 banan
Rør sammen chiafrø og kakaopulver i en bolle.
Tilsett mandelmelk og vaniljeessens, og visp godt.
Ha oppi honning, og visp veldig godt, til du har en jevn blanding.
Tøm oppi en krukke – om du har et lite Norgesglass, passer blandingen perfekt oppi det. Skru igjen lokket, og sett det i kjøleskapet over natta. Så kan du ta det med deg på jobb eller på toget eller hvor som helst, for maten er faktisk klar!
Når du er klar til å spise chiapuddingen, skjærer du opp bananen i skiver, eller bare gumler den ved siden av.
Velbekomme!