Deprecated: Funksjonen is_staging_site er foreldet siden versjon 3.3.0! Bruk in_safe_mode i stedet. in /customers/4/e/a/skogfrue.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Mål og drømmer for 2018 - Skogfrue.no Deprecated: Funksjonen is_staging_site er foreldet siden versjon 3.3.0! Bruk in_safe_mode i stedet. in /customers/4/e/a/skogfrue.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078
Tilbakeblikk

Mål og drømmer for 2018

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Da har det nye året begynt!

Jeg er egentlig fra meg av lettelse og glede over at et ganske trøblete år er lagt bak meg. Overalt rundt meg nå, ser jeg hvit snø og klar himmel – et perfekt tegn på at nå er det blanke ark og nye fargestifter som gjelder. Og jeg kjenner det i kroppen. Lettelsen. Gleden. Forventningene. Og håpet, ikke minst. Det er skikkelig godt.

En ting som slo meg her om dagen, dog… er at dette med å planlegge et nytt år, velge et temaord for året, og definere veldig klare mål… det har jeg gjort hver eneste januar i de siste fem årene. Og det har ikke funka. Jeg har fullført utdannelsen min, men bortsett fra det står jeg stuck på en del ting som jeg bare ikke kommer videre med. Selv om målene har vært klart definerte og i det hele tatt.

Feilen jeg har gjort, når jeg tenker dypt og lenge over dette, er at jeg ikke har sett godt nok etter. Det er noe underliggende der som har sperret, og som har dyttet meg inn i det samme mønsteret igjen og igjen og igjen. Det hjelper ikke med fine nyttårstaler og fancy målsettinger, det holder på en måte ikke å klistre et gullklistremerke over ting. Så i år, i dette gudinnens år 2018, skal jeg se dypere.

Og jeg hadde egentlig ikke planlagt det, men jeg sitter her og skriver dette innlegget og vet at det egentlig bør inn i en ny kategori: Journalen. Så i år skal dere få se litt mer av det som rører seg i hodet mitt, på et mer personlig plan. Det kan hende jeg kommer til å passordbeskytte deler av det, og spare det mest personlige til en slags innerste kjerne av mennesker, men vi får se.

Målene mine får dermed også en helt annen vinkling dette året. Jeg skal trene, men ikke for å slanke meg (selv om det er en velkommen konsekvens). Jeg skal trene fordi jeg vet det får meg til å føle meg lykkelig og levende. For å si det på godt alternativsk: det øker vibrasjonene mine. Mer om akkurat dette senere på bloggen. Edit: HER!

Jeg skal også spise bedre, av akkurat samme grunn. Jeg skal lese bøker som løfter meg opp, jeg skal høre på musikk som gir meg en piff i hverdagen, og jeg skal se filmer som gjør akkurat det samme. Det er nok av ting i verden som står klar for å dra oss ned i dritten, men i år velger jeg dem vekk. Aktivt og bevisst. For jeg trenger dem ikke.

De konkrete målene om økonomi, helse, kroppsfasong og så videre ligger også der, selvsagt. Det er alltid work in progress sånn sett. Men i år skal det tas ved roten. Fordi man kan ikke oppnå god helse, strålende økonomi eller noe som helst om man føler seg nedslått halvparten av tida. Man må gjøre det man må gjøre for å fungere, for å tiltrekke seg de gode tingene i livet, og for å styrke det som er bra. Minus og minus gir ikke pluss, og less is not more heller.

Så, dette året er det året ting skal gjøres litt annerledes på det personlige planet.

På bloggen blir det også spennende ting som skal skje. Jeg har nå for et par dager siden lansert et kurs som heter 10 uker til en mer naturlig livsstil, og jeg tenker å fortsette å skrive mer om nettopp den naturlige livsstilen. Jeg har hodet proppfullt av godbiter til dere etter de siste bøkene jeg har lest, så jeg kommer til å dele en god del tanker derfra også, selv om de handler om andre ting enn en grønn livsstil. Det store målet mitt med denne bloggen, er jo å nå frem til nettopp deg med gode tanker, grønn inspirasjon og kanskje også pirre en liten lengsel i deg etter å finne noe mer, noe dypere og noe rikere i livet ditt, så jeg kommer til å søke høyt og lavt etter stoff som gjør nettopp det.

Jeg gleder meg til dette året, og jeg håper du vil følge med meg! 🙂