lykkelig
Livsdesign,  Selvutvikling

Hva gjør deg lykkelig?

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Det nye året er godt i gang, og overalt ser jeg nye drømmer, visjoner og planer spire frem. Det er en kjempebra ting, og jeg føler meg inspirert av å lese alt sammen. Selv har jeg tatt en ganske laid-back approach i år, og spørsmålet jeg stadig kommer tilbake til når jeg tenker på det er: Hva er det som egentlig gjør meg lykkelig? Hvordan kan jeg gjøre meg selv litt lykkelig hver dag?

Så dette, kjære leser, er min forsiktige start på en liste, i tilfeldig rekkefølge.

Ting i posten

Jeg som trodde jeg var ganske antimaterialistisk, overrasker meg selv med å bli fra meg av lykke når det ligger en pakke og venter på meg. Det er litt mini-julaften. Det er litt påskjønnelse for strev, det er litt bliss. Det spiller nesten ingen rolle hva det er, men bøker er en greie for meg akkurat nå. Jeg blir superhappy av å se den pakken, og følelsen varer ganske lenge!

Et langt bad

Jeg har ikke badekar her jeg bor nå. Men foreldrene mine bor bare noen minutter unna, og DE har badekar som de nesten aldri bruker selv. Så jeg har lovet meg selv å låne det litt innimellom. For den følelsen av å synke ned i varmt vann med badesalt og litt oppløftende appelsinolje, for eksempel? Det er bare priceless!

Håndarbeid

Håndarbeid hører også med i den kategorien av ting jeg pleide å gjøre før, men som jeg av ulike grunner har sluttet med uten at jeg helt vet hvorfor. Det er noe med det, sant? Den rolige, meditasjonslignende tilstanden man kommer i når man sitter der med strikketøyet og en kopp te, og lar hendene jobbe av seg selv mens tankene bare drar langt avsted. Mens man sitter der, så skaper man noe fint, det bare vokser mellom hendene dine. Det er jo en helt fantastisk ting!

Meditasjon

Og mens vi først snakker om det: Jepp, meditasjon funker for meg. Roe ned kroppen, tømme sinnet for negativ dritt som bare samler seg opp, og putte gode tanker inn der isteden. Vi trenger å vaske kroppen, og vi trenger å rense hodet noen ganger også. Av og til trenger man det ganske ofte, litt avhengig av hvor møkkete man blir av det man holder på med. Det er jo ikke noe hokus-pokus, egentlig. Bare logisk!

Connection

Etter at jeg ble med i Inspira bloggnettverk, har jeg oppdaget at det gir meg en god følelse å gå inn på den siden hver morgen og lese gjennom de nye innleggene mens jeg drikker en kopp morgente. Det er så mye fint der akkurat nå at jeg blir rent lykkelig av å lese det, og det gir meg en god følelse å være med!

Trening

I høst tok jeg valget om å melde meg inn på helsestudio, koste hva det koste ville (og koste det gjør!!). Det var en av de beste ideene jeg hadde i 2017, og jeg angrer ikke et sekund! For det første husket kroppen min plutselig hvor sinnssykt lykkelig jeg blir av å bevege meg til musikk, og flere ganger i uka nå har jeg muligheten til en sweet (og sweaty!) escape. Hele verden går i åttendedels takt, alt er i sync, ansiktet til en smilende og oppløftende instruktør er alt jeg ser, og det gjør så fantastisk godt i kroppen. Så lykkelig ble jeg av det, faktisk, at jeg har gjort store grep i økonomien bare for å få det til. Bare fordi det er så ufattelig verdt det!

En god bok

Hjernen min trenger også trim. Ganske mye av det, faktisk, jeg blir bøtte ulykkelig av å stagnere i hodet uten noen ny og spennende input. Derfor: bøker! Akkurat nå er jeg i en skikkelig god rytme med bøker om hjerneforskning (!) og feminine saker, samtidig som jeg har gjenoppdaget gleden av å ha en godt skrevet, men ikke altfor avansert, roman på nattbordet.

Yoga

Der aerobic gir meg styrke, der gir yoga meg fleksibilitet. Sammen er kombinasjonen uslåelig! Pusten, fokuset, roen, og ikke minst den vansindig deilige følelsen etterpå av å ha strukket ut stive muskler og korte sener, pustet ut all guffet av systemet, gitt slipp på spenningene og det generelle hjernekjøret… det er virkelig gull!

Fin musikk

Har du noen gang prøvd å bare sette på litt rolig bakgrunnsmusikk i stua? Det gjør underverker, spesielt om musikken er rolig oppløftende. Jeg har merket at det gir en veldig enkel og god effekt på humøret mitt. Det skal ikke så mye til, og man trenger ikke gjøre noe aktivt engang, bare finne den lista på Spotify og trykke «play». Superenkelt!

En tur i skogen

Dette er den jeg glemmer oftest, fordi jeg nå engang er et håndarbeidende lesetroll av en sofapotet. Men følelsen av å stå der på begynnelsen av stien, spesielt nå med den friske vinterlufta, duften av furuskog og ren, hvit snø overalt? Det er lykke!

 

Denne lista har jeg tenkt å bruke hver dag. Det å kunne gjøre seg selv lykkelig, er kanskje en av de viktigste tingene man kan gjøre. Er du lykkelig, løfter du faktisk opp andre et lite hakk når de snakker med deg. Din energi og ditt stemningsleie påvirker alle som kommer i nærheten av deg! Og om du faktisk kan gjøre verden til et litt bedre sted ved å ta deg det badet og bestille den boka… så finnes det jo ingen grunn til å la være!

Hva blir du lykkelig av? 🙂

 | Website

Ingrid Jeanette er utdannet førskolelærer, har en mastergrad i tverrfaglig kultur, og er sertifisert yogainstruktør. Hun underviser Yin Yoga, elsker å skrive, og er opptatt av å leve en naturlig livsstil. Ellers bruker hun dagene sammen med sin unge tenåringsdatter, og prøver å lære å spille tussefløyte.