vibrasjoner
Selvutvikling,  Spiritualitet

Om å høyne vibrasjonene – og hvorfor du burde gjøre det

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

«Du blir hva du spiser.»

Dette er en setning vi har hørt mange ganger, og som oftest er den sann. Lever du på søppel (som i potetgull, cola og burgere fra bensinstasjonen), så blir kroppen din fort til søppel også. Om du derimot spiser sunn, frisk og levende mat med gode vibrasjoner, blir du vitalisert og energisk. For ting henger sammen.

Det funker andre veien også. Du blir det du sender ut. Det finnes en spiral her.

I fysikken er det en lov som sier at likt tiltrekker likt. Det er en grunn til at du ser vanndammer, og ikke enkeltdråper av vann ved siden av hverandre. Vannmolekylene dras mot hverandre, og lager en helhet. Vanndammen blir til, isteden for at regndråpene bare blir der de landet.

Sånn er det også i metafysikken. Du sender ut vibrasjoner som før eller senere tiltrekker seg den samme typen energien, og sammen manifesterer dette en ny virkelighet. Sender du ut glede, så skaper du glede hos dem du er sammen med. Det vil igjen gjøre deg glad, fordi du gleder deg sammen med dem. Og på den annen side; om du henger sammen med deprimerte mennesker, vil du selv bli deprimert til slutt. Deres dårlige energi vil dra deg ned og trekke frem dine egne, tunge energier. Spiraler skapes. Og likt vil alltid finne likt.

Man tenker seg også at forskjellige typer vibrasjoner eksisterer i et hierarki. De tunge energiene, sånn som sinne, tristhet, sorg og depresjon, er nederst, og de lette energiene, som glede, takknemlighet, lettelse og ekstase, er øverst. Du kjenner det sikkert inni deg også – glede kan jo aldri føles tung. Faktisk er det sånn at disse to motpolene har en negativ magnetisk effekt på hverandre. Sinne vil alltid avvise glede. Og glede skyver bort sorg.

Hvis det nå er sånn at likt tiltrekker likt, og at man skaper sine egne spiraler på godt og vondt, så er det også en trøst at man selv kan påvirke den energien man sender ut og dermed hva man tiltrekker seg. Man påvirker jo ofte selv hvordan man har det. Som i det eksempelet jeg begynte med, kan man på det fysiske planet velge å spise sunn mat fremfor potetgull. Det vil løfte opp vibrasjonene et hakk, og det er lettere å føle seg harmonisk når kroppen er mett på ordentlig næring.

Man kan også velge å la seg påvirke av gode ting. Man kan lage en liste over ting man blir lykkelig av, og sørge for å gjøre dem regelmessig. Man kan meditere eller gjøre yoga, og på den måten bevisst gi slipp på de tunge energiene som drar en ned. Eller man kan omgi seg med folk som har gode vibrasjoner, og la seg påvirke i positiv retning av dem.

Om du føler deg stuck i et dårlig mønster og har mye dritt som skjer i livet ditt, så kan det også lønne seg å se litt på hvilke vibrasjoner du faktisk «spiser» og gjør til dine egne. Hører du på mye musikk med negative tekster? Ser du på krim, skrekkfilmer, dårlige nyheter? Leser du ting som gjør deg trist? Henger du med folk som drar deg ned? Da kan du spørre deg selv hva som egentlig skjer under overflaten. Har du så lave vibrasjoner at det er du som drar dette til deg, eller er det du som blir dratt mot det? Hvorfor?

Du kan eksperimentere med dette ved å øke vibrasjonene dine et lite hakk om gangen. Se hva som skjer i livet ditt og med menneskene rundt deg om du hver eneste dag hører på positiv og oppløftende musikk mens du steller deg om morgenen. Se hva som skjer hvis du hver eneste dag drikker et glass rå juice, eller hvis du hver eneste kveld skriver ned alt du er takknemlig for i livet ditt. Legg merke til hva som plutselig blir borte fra livet ditt fordi glede frastøter seg sorg, eller hva nytt som kommer inn fordi høyere vibrasjoner tiltrekker seg lettere ting. Legg merke til om det former seg nye spiraler.

Resultatene vil kanskje overraske deg. 🙂

 | Website

Ingrid Jeanette er utdannet førskolelærer, har en mastergrad i tverrfaglig kultur, og er sertifisert yogainstruktør. Hun underviser Yin Yoga, elsker å skrive, og er opptatt av å leve en naturlig livsstil. Ellers bruker hun dagene sammen med sin unge tenåringsdatter, og prøver å lære å spille tussefløyte.