woman walking on fence
Helse & velvære

Leserspørsmål: Hvordan bruker du både Garmin og Fitbit?

I dag, kjære leser, tikket det inn en mail i innboksen min. En leser lurer på følgende:

Du skriver at du både har Garmin og Fitbit og at du bruker dem til ulike funksjoner. Det hadde vært interessant å vite mer om det. Kommer det et innlegg om dette?

Og her kommer et innlegg! 😊

Ja, jeg har begge deler. Jeg har Garmin på den ene armen og Fitbit på den andre.

Det begynte egentlig med at jeg kjøpte en ny Fitbit Charge 5 sånn ca et par uker før jeg bestemte meg for å kjøpe en Garmin Venu med Body Battery. Og så ble det så vanskelig å legge vekk Fitbiten etter flere år at jeg bare tok den på den andre armen isteden, så den kunne fortsette å tracke det den gjør best der.

Det som er forskjellen på dem, er at Garmin Venu måler Body Battery mens Fitbit gir meg et direkte tall på HRV hver morgen. Det savner jeg på Venuen. Garmin bruker HRV til å regne ut Body Battery, men de gir meg ikke det direkte tallet som jeg får fra Fitbit.

På den måten blir Garmins Body Battery et bilde på her og nå og dagsform, mens Fitbit gir et bedre bilde på trenden over tid. Body Battery er dermed særdeles godt egnet som redskap for å tweake de små tingene i løpet av dagen, som hva du spiser og når du bør ta en pause fra det du holder på med, mens Fitbit sine tall peker mer på langtidsresultatene og det store bildet – men uten å gi deg noen god tilbakemelding på detaljene i hva du bør endre underveis. Og derfor er Garmin kjekk å ha for å tweake detaljene, sånn at Fitbit kan fange opp det store bildet i det seinere.

Hvis jeg for eksempel ser at Fitbits HRV stuper en morgen i forhold til trenden, så kan jeg regne med at Body Battery vil følge på og vise mye stress i løpet av dagen, og at det sannsynligvis er sykdom i gjære hvis jeg ikke bare er veldig sliten av høy aktivitet dagene før.

Det blir på en måte to forskjellige vinkler å studere det samme fenomenet fra, og det kan gi litt mer dybde til forståelsen av hva som skjer.

I tillegg syns jeg Fitbit er overlegen på søvn i forhold til hva Garmin gir meg. Jeg har premiumversjonen på Fitbit akkurat nå, og da får jeg se alt fra hvor mange prosent REM-søvn jeg har hatt i forhold til 30-dagerssnittet mitt (igjen, det store bildet) til hvor restorativ søvnen min var. Jeg opplever ofte at min Garmin Venu er helt ute på viddene i forhold til min egen opplevelse av natten, mens Fitbit gir en mye mer realistisk beskrivelse av den.

Og søvn er viktig for meg, og den er helt grunnleggende for hvordan kroppen og Body Battery oppfører seg den påfølgende dagen, så det er det jeg jobber mest med akkurat nå. Da er begge disse klokkene gode å ha, for de utfyller hverandre i så måte. Hvis jeg gjør en god jobb med balansere Body Battery i løpet av dagen og spesielt ettermiddagen, påvirker jo det natta og søvnmålingene fra Fitbit neste morgen. Da vil jeg få klarere svar fra Fitbit enn fra Garmin om hvordan natten egentlig var, og hva som ga gode resultater.

Min drøm er at det skal gå an å kombinere begge disse klokkene i en og samme klokke en gang, men så langt har jeg bare endt opp med å bruke begge to samtidig. For ja takk, begge deler. 😊

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.