Hverdagen

Det første innlegget på lenge

Det har visst gått et halvt år igjen, kjære leser, siden sist jeg skrev noe her inne. Livet skjedde, og jeg måtte ta ting helt med ro en stund. Kort oppsummert endte jeg opp med nyresvikt, sykehusinnleggelse, et par kirurgiske inngrep og nå dialyse tre ganger i uka. Det neste steget er å komme seg på ventelista for en donornyre og transplantasjon.

Den «gode» nyheten er at 20 års kamp mot Nav nå er over. De har endelig vedtatt å gi meg 100% uføretrygd, og jeg er nå i en omstillingsfase rent økonomisk. Jeg hadde ingen inntekt i tiden før jeg ble syk, så jeg vil få minsteytelsen, men ironisk nok er det mer utbetalt i måneden enn jeg noen gang har fått likevel. Og så kommer det én gang i måneden, på én fast dato fremover. Bare den luksusen er det antagelig 20 år siden jeg hadde sist.

Jeg slapp unna dette kaoset uten å ha noen gjeld utover studielånet (som sannsynligvis blir slettet uansett), så nå gjelder det å legge en god plan for det generelle etterslepet. Komfyren faller bokstavelig talt sammen, jeg trenger nesten en full ny garderobe etter å ha gått ned 18 kg i vekt, og det er sikkert en hel lang liste med andre ting jeg burde ordne nå som jeg endelig får en stabil økonomi fremover.

Og jeg har lyst til å begynne å blogge igjen. Jeg har savnet det. Liksom, jeg vet at det teknisk sett er utdatert og at ingen egentlig gjør det lenger, men det burde jo ikke hindre meg i å gjøre noe jeg har lyst til! For det skjer bra ting når jeg blogger. Skrivingen gjør at hodet mitt blir litt mer organisert, innholdsskapingen gjør at jeg leter litt mer etter magiske, fine ting å dele om, og det er generelt god terapi å tømme hodet ned i tastaturet mange ganger.

Så her er jeg, kjære leser.

Jeg ser også at både tiden og jeg har forandret oss siden denne bloggen ble startet i 2017 – for hele sju år siden, tenk på det? Den naturlige livsstilen har gått fra å være naturlig til å bare være der, som en selvsagt bakgrunnstanke. Man kan liksom bare bytte ut all plasten på kjøkkenet én gang, og det er grenser for hvor mange innlegg om mikroplast og økologisk mat man kan skrive også (spesielt når ingen googler det). Derfor slipper jeg opp den strenge formen en god del nå, og går mer over til å bli en generell livsstilsblogger fremfor en smalere nisjeblogger. Jeg tror det blir bedre for alle.

En annen ting som har skjedd dette siste halve året, er at jeg har dykket ned i mitt eget Human Design og funnet ut hva jeg bør fokusere på. Det viser seg, kjære leser, at jeg er en emosjonell 4/1 Manifestor, og det betyr veldig kort forklart at jeg er her for å sette i gang ting – ikke nødvendigvis å fullføre dem. Jeg er også kunnskapstørst og elsker å forske på ting, men jeg skal ikke selv nå ut til massene. Den fireren i designet mitt sier at jeg helst holder meg til en indre kjerne av mennesker rundt meg, og at jeg skal formidle alt til dem, sånn primært. Så blir det opp til dem å ta det videre ut til sine ytre sirkler igjen.

Denne bloggen blir dermed dét – et sted hvor jeg kanskje ikke regner med å få en million følgere, men hvor jeg isteden kan inspirere den første lille innerste ringen av mennesker rundt meg til å gjøre bra endringer i sin egen verden. Det er i alle fall det jeg drømmer om, dypest nede i manifestorsjelen min!

Siden manifestorer ikke akkurat er verdens mest regelmessige skapninger, så kan jeg heller ikke si noe om hvor ofte og hvor mye jeg kommer til å poste. Vi får basically det de kaller for urges med ujevne mellomrom hvor ting skal ut gjennom oss, men så blir det lange hvileperioder etterpå. Da funker ingenting. Virkelig ingenting. Da må vi bare hvile. Men det er verdt det, for den neste urgen kommer med full kraft før eller seinere om vi bare puster godt mellom slagene.

Så, dette er min invitasjon til deg, kjære leser. Vil du følge med på ferden inn i denne nye fasen av bloggen, så er du hjertelig velkommen til å henge rundt her. Du kan følge bloggen på Facebook og kanskje eller kanskje ikke få varsler der når jeg poster noe, og du kan melde deg på nyhetsbrevet (til høyre på laptop eller under innlegget på mobil). Der har jeg nemlig satt Mailchimp til å sende ut en automagisk, ukentlig oppdatering nå om noe publiseres her.

Og du, si fra om du også har en blogg du starter opp igjen! 😊

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.