Livsdesign,  Selvutvikling

Jordens dag 2018

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

I dag er det Earth Day, eller Jordens dag.

Google har til og med lagt inn en fin video på søkesiden sin:

 

Jeg vet ikke hva som er riktigst for deg å gjøre i dag. Men jeg har lyst til å be deg gjøre noe.

Hva kan du gjøre nå, og i dagene som kommer, for å dra din del av lasset litt mer?

Det trenger ikke være så mye. En liten forandring, en liten forbedring, en liten justering kan nå langt om mange gjør det og man justerer enda et lite hakk til når den nye vanen er på plass. Ett lite skritt om gangen. Baby steps.

For min del tenker jeg at jeg tar med meg ungen min og en søppelpose og går ned til stranda for å rydde litt.

Så tenker jeg å legge alle handlenettene klare i bilen, sånn at jeg ikke glemmer dem neste gang jeg skal handle – igjen. De gjør virkelig ingen nytte for seg om de blir liggende i hylla i gangen, de trenger å holdes i spinn, og da er tilgjengelighet når man trenger dem et viktig clue. Jeg må huske å legge et i sykkelveska også, siden bilen skal parkeres mest mulig nå som det er sykkelføre igjen.

Om du ikke har nok handlenett, kan du for eksempel sette av denne søndagen til å sy eller hekle deg noen, eller du kan bestille noen i en av de mange nettbutikkene som har dem nå.

I kveld tenker jeg at jeg først skal gi meg selv en lang, god yin yoga-sekvens, før jeg lar meg synke ned i en naturmeditasjon. Phillip Carr-Gomm er en britisk druide som har laget fantastiske guidede meditasjoner, og om du ikke har mulighet til å gjøre noe som helst annet i dag, anbefaler jeg i det minste at du besøker siden hans og mediterer litt for å komme i kontakt med Moder Jord. Du finner noen av meditasjonene hans her.

Har du ideer til hvordan du kan markere Jordens dag?

Hva vil du gjøre i dag, for å ta vare på planeten litt bedre?

Legg igjen en kommentar under – eller enda bedre; skriv ditt eget blogginnlegg, så får enda flere vite om det. 🙂

 

 | Website

Ingrid Jeanette er utdannet førskolelærer, har en mastergrad i tverrfaglig kultur, og er sertifisert yogainstruktør. Hun underviser Yin Yoga, elsker å skrive, og er opptatt av å leve en naturlig livsstil. Ellers bruker hun dagene sammen med sin unge tenåringsdatter, og prøver å lære å spille tussefløyte.