Deprecated: Funksjonen is_staging_site er foreldet siden versjon 3.3.0! Bruk in_safe_mode i stedet. in /customers/4/e/a/skogfrue.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Hvordan bruke eteriske oljer? - Skogfrue.no Deprecated: Funksjonen is_staging_site er foreldet siden versjon 3.3.0! Bruk in_safe_mode i stedet. in /customers/4/e/a/skogfrue.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078
hvordan bruke eteriske oljer
doTERRA eteriske oljer,  Holistisk helse,  Selvutvikling

Hvordan bruke eteriske oljer?

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Naturlige midler blir mer og mer vanlig nå, og mange lurer på hvordan man kan bruke eteriske oljer. De lukter jo så godt og er så rene, så det er ikke det minste rart at stadig flere blir nysgjerrige! Her får du en liten innføring i hvordan bruke eteriske oljer i din egen hverdag.

Det er kort fortalt fem måter du kan bruke eteriske oljer på:

Aromatisk bruk av eteriske oljer

Om du har hørt om aromaterapi, vet du at selve duften kan brukes for å rense lufta og justere stemningen og atmosfæren i rommet. Mange bruker en aromalampe til dette formålet, men en diffuser sprer duften bedre i hele rommet og får oljene til å vare lenger. Dessuten slipper du å bruke telys.

Gode oljer for aromatisk bruk i en diffuser, er for eksempel lavendel og villappelsin, men du kan også bruke diffuseren for å støtte luftveiene om du trenger å puste litt dypere. Da kan du for eksempel bruke peppermynte og eukalyptus.

hvordan bruke eteriske oljer
Topisk bruk av eteriske oljer

Eteriske oljer kan også brukes på huden. Helst skal du blande dem ut i en såkalt bæreolje først, sånn at det ikke blir for sterkt. Det gjør du enkelt ved å ta en halv teskje kokos- eller solsikkeolje, og dryppe 2-3 dråper eteriske oljer oppi. Bland godt før du smører deg! Du kan også bruke eteriske oljer i en massasjeblanding for hele kroppen, eller tilsette en dråpe eller to i bodylotionen din.

Gode oljer for å bruke i hudpleien, er for eksempel geranium og neroli. Frankincence er et yndet middel for cellefornyelse, så mange liker også å bruke denne mot aldringstegn. Lavendelens beroligende effekt er også god her.

hvordan bruke eteriske oljer
Innvortes bruk av eteriske oljer

Her varierer meningene mye, og mange vil hevde at man aldri skal bruke eteriske oljer innvortes under noen omstendighet. Mitt råd er følgende: Ville du spist det, kan du i veldig små mengder ta eteriske oljer innvortes, dersom du har en flaske av et godt merke. Jeg anbefaler doTERRA selv, og kan bare gå god for dem.

Du kan bruke noen av oljene som smakstilsetning i desserter, for eksempel, eller som en liten boost i drikkevannet. Mange tar dem også i kapsler som et kosttilskudd når de trenger litt ekstra støtte. En liten dråpe er nok i massevis, så ikke overdriv!

Gode oljer for innvortes bruk, er for eksempel peppermynte, fennikel og sitron. Du kan også ta oregano om du trenger en innvendig rensekur, eller On Guard om du ønsker å støtte immunforsvaret i perioder.

Eteriske oljer som rengjøringsmiddel

Eteriske oljer kan også brukes som rengjøringsmiddel, og erstatte mange av de ikke så miljøvennlige produktene de fleste av oss tar med hjem fra kolonialen. Sitrusoljene er for eksempel helt supre til å fjerne flekker med, og hvem vil ikke heller ha lavendelduft i stua enn noe duften av blått som har vært på en sprayflaske?

Gode oljer til å gjøre rent med, er for eksempel sitron og grapefrukt. De har et høyt innhold av limonene, som er en helt super rengjøringsagent.

Eteriske oljer for å justere humøret

Det er et velkjent faktum at dufter gjør noe med humøret vårt, og at de kan trigge både gode og dårlige minner. Derfor kan du også bruke eteriske oljer til å justere humøret ditt. Om duften av appelsin gjør deg lykkelig, kan du bruke nettopp denne oljen på dager som trenger litt solskinn. Om du kjenner deg roligere av lavendel, så kan du bruke den til å stresse litt ned.

Andre gode oljer for å justere humøret, er for eksempel oppkvikkende peppermynte og harmoniserende geranium. doTERRA har også lansert en egen serie for emosjonell bruk, blant annet en oljeblanding som heter Forgive.

Disse kan du bruke i diffuseren som en aromaterapeutisk behandling, eller du kan smøre litt på pulspunktene gjennom dagen.

Lurer du på noe, kan du også sende en mail og spørre meg. Jeg er lidenskapelig opptatt av at flest mulig skal få en mer naturlig og bærekraftig livsstil, så jeg svarer deg gjerne!

🌸 Lyst til å komme i gang med ditt eget oljeeventyr? Klikk her for å lese hvordan!