stress
Livsdesign,  Selvutvikling

Husker du deg selv i stresset?

Noen ganger i året står vi foran ganske mye stress. Sommerferien, for eksempel, som plutselig blir litt sånn manisk alle sammen på ferie for å oppleve verden-opplegg. På vinteren har vi motpolen til det: alle sammen hjemme jula for å ha det såååå så så koselig. Det blir fort litt manisk, det også, om vi legger lista for høyt og legger for mye press på oss selv.

Men det trenger ikke å være sånn.

Ikke om du planlegger deg selv og dine behov inn i ukene som kommer. Da kan du unngå stress.

Så i dag, eller når som helst når du står foran en kalender du vet kommer til å bli krevende, har jeg en oppgave til deg: Husk å ta hensyn til deg selv, og planlegg det inn i skjemaet ditt.

Spør deg selv om hva du trenger for å fungere best mulig, og legg vekk alle martyrideer om at du må ofre deg. Du må ikke det, skjønner du. Du trenger ikke stress i livet ditt. Faktisk blir alle litt lykkeligere av at du er i best mulig form!

Kanskje du trenger en kveld eller to alene, der du kan høre på musikk eller meditere litt. Kanskje er det en tur i skogen du virkelig trenger for å lade opp, kanskje er det en tur på biblioteket eller å spise en middag du selv ikke har lagd. Kanskje du trenger en natt på et hotell et sted. Eller på hytta, i fred og ro med en stor kakaokjele.

Du kan gjøre ting litt enklere for deg selv også. Istedenfor å dra ut i butikken, kan du spare energi på å bestille fra en matbutikk på nettet og få det levert på døra. Kanskje du skulle gjøre det med bursdags- og julegaver også, og se om nettet kan løse problemet for deg. Om du har noen store prosjekter som må gjøres, i hus eller i hage, så kan du be om hjelp og avlastning.

Skriv ned alt som vanligvis tømmer deg for energi, og design opp en liten løsning for de viktigste punktene en stund før det smeller i gang. Lag en liste over hva du trenger og hva du ønsker deg av egenomsorg. Og så prioriterer du en eller fem ting du kan gjøre for å sørge for at du lader opp batteriene istedenfor å bare tømme dem. Gjør avtalene i god tid på forhånd, så kan du lande mykt når du trenger det.

Hva skal du gjøre for å ta vare på deg selv?

 

2 kommentarer