havregrøt på norgesglass
Matoppskrifter

Havregrøt på norgesglass (kjøleskapsgrøt)

Frokost har aldri helt vært min greie. Matlysten er ikke helt på plass så tidlig om morgenen, og ikke frister det å styre så mye på kjøkkenet heller. Men nå, kjære leser, har jeg funnet noe som faktisk funker. Havregrøt på norgesglass.

Kjøleskapsgrøt.

Det er mye bedre enn det høres ut, jeg lover.

Det fine med det, er at det for det første er supersunt. Akkurat hva kroppen trenger for å starte dagen. For det andre tar det ca 2 minutter å blande ingrediensene, og så lager den seg selv i kjøleskapet mens du sover. Og for det tredje koster det veldig lite.

Havregrøt på norgesglass er enkelt å lage: du tar 50/50 med havregryn og melk (velg gjerne økologisk!), og så strør du frosne bær over. Jeg bruker ofte halvannen dl av hver, pluss blåbær over. Akkurat nå har jeg en seriøs crush på kirsebær. Og jeg har brukt skogsbær tidligere. Det er skikkelig digg!

Skru lokket på, og sett det i kjøleskapet. Så kan du spise det der du er, eller ta med deg norgesglasset og en skje og gå på jobb. Du kan også tilsette frisk frukt og bær om morgenen. Det er også kjempegodt!

Havre har godt med fiber for magen, så det setter i gang hele fordøyelsessystemet ditt for dagen. Den har langsomme karbohydrater, så den gir ikke noen stor blodsukkerkræsj, og den holder deg mett ganske lenge. Dessuten har havre relativt mye b-vitaminer, som du trenger for å håndtere stresset i hverdagen, i tillegg til viktige mineraler.

Og så er havregrøt på norgesglass som sagt en enkel og billig nobrainer, som bare lar deg skru av lokket og spise uten noe ekstra styr om morgenen. Det er mealprep-vennlig også, så du kan godt lage ukens frokoster klare samtidig og ha dem klare i kjøleskapet.

Lurt, ikke sant? 🙂

5 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.