Tilbakeblikk

Fredagstanker

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Facebook pleier å spørre «hva tenker du på». Men jeg er egentlig litt lei av å snakke med Facebook, og vil heller fokusere på bloggen min, så jeg svarer like gjerne her, jeg.

Og i dag tenker jeg egentlig på ganske mye.

Jeg tenker på at det er første barnefrie kveld på ei uke, og at jeg må få ryddet og vasket her sånn at jeg kan ta helga med god samvittighet. Jeg har en juleduk i skittentøyet som har ligget der siden i fjor, for å si det sånn, og kan vel ikke akkurat helt si at jeg er aldeles i rute.

Og så tenker jeg at dette må bli en egenomsorgshelg. Først hadde jeg måneblodet på nymånen, og det var en skikkelig justeringssyklus denne gangen. Jeg fikk mer vondt i ryggen enn vanlig, og var sånn passe redusert. Og så kom jentungen hjem med sykdom rett etterpå, så det var på en måte rett i influensamodus umiddelbart etter at blødningen var ferdig.

I dag planlegger jeg derfor ansiktsmaske, epilering av legger, fotbad og ca førti kopper med varm urtete og kakao. Etter at leiligheten er noenlunde i vater, altså. Jeg slapper mer av da.

Og så blir det en laaaang yinyoga-sekvens med tepper og lammeskinn og rolig musikk her hjemme alene. Much needed!

Min gode, gamle heksevenninne Lena (aka Skogheksa på Instagram) ga meg nettopp et tips om en Netflix-serie jeg burde se også. Green Frontier / Grønt grenseland. Så nå gleder jeg meg bare enda mer til å synke ned i sofaen i kveld!

Jeg tenker også på at snart kommer det 10 ferdige frosne middager i posten. Ja, jeg har allerede en fryser stappfull av sunn og god mat, og jeg hadde tenkt å mealpreppe den inn i glassboksene sine, men energien tillater ikke sånne store sprell nå. Jeg får puls i 125 av å stå i fem minutter på badet og sminke meg, liksom.

Mealprepping utgår dermed på ubestemt tid, og det resulterer som regel i en uendelig rekke grandiosaer til middag. Hvilket er innmari dumt. Fordi når kroppen sliter, trenger den jo virkelig riktig næring. Derfor har jeg investert i mat fra Spisriktig.no, sånn at jeg både kan være syk OG spise meg friskere samtidig. Det gjelder å være praktisk.

Tankene går også stadig tilbake til noe jeg leste i nyhetene i dag tidlig. Storbritannia stenger nå grensene for eksport av medisiner. For å sette dette i riktig kontekst, så har ikke Europa lenger noen egen medisinproduksjon å snakke om. Virkestoffene kommer langveisfra, og medisinmangel er et stort problem i Norge.

Så hvis de europeiske landene også stenger for videresalg av det de selv har tatt inn… Så er vi potensielt i deep shit. For et par uker siden måtte jeg sende barnefar til nabofylket for å hente ut en enkel resept til jentungen. Hele dette fylket hadde gått tom, og det er ikke første gang.

Og dermed blir jeg sittende og tenke over hva som bør gjøres nå. Svarene er sterkere forebygging (som i å skaffe den sunne middagen selv om man er syk), en enda mer naturlig livsstil, og….. urtemedisin. Da jeg var en svært ung heksejente, gikk jeg nemlig rundt i skogen min med bøker jeg hadde lånt på biblioteket for å studere urtene som vokste der. Jeg husker fortsatt veldig mye av det, og situasjonen tatt i betraktning, tror jeg sannelig jeg skal friske opp all kunnskapen som allerede ligger i meg. Og kanskje lære meg enda mer.

Hva tenker du på i dag?