vekkerklokke med lys
Helse & velvære

Våkn opp til solskinn, selv på en grå dag!

Til slutt fikk jeg nok, kjære leser. De grå vintermorgenene som begynner så altfor tidlig ble bare litt i overkant av hva jeg ville utstå med. Ideelt sett ville jeg jo justert timeplanen sånn at ingenting starter før soloppgang, men når det alternativet ikke finnes… vel…. da må man biohacke hverdagen litt. Og jeg bestilte en vekkerklokke med lys.

Jeg var veldig skeptisk, det må jeg innrømme. Ville lyset være slitsomt? Kom lyden til å være masete og umulig å slå av? Og fremfor alt, ville det virke?

Spent åpnet jeg boksen når pakken var her tre dager senere. Og jeg ble positivt overrasket fra det øyeblikket jeg satt stikkontakten i veggen.

For lyset er mykt, selv om det er sterkt nok.

Det kan på mange måter minne om appelsinkrem. Eller den myke, gyldne sola du får på en vintermorgen i skogen. Eller det filteret de har filmet Lord of the Rings-filmene med.

Det er faktisk et helt perfekt lys å starte dagen med, det.

Og alarmdelen fungerer på den måten at dette lyset skrur seg på en halvtime før du har satt klokka til å ringe. Gradvis går lyset opp i styrke, sånn at hjernen din tror den er midt i en vakker soloppgang.

Først etter en halvtime, når «sola» har stått opp og kroppen din er i morgenmodus, begynner lyden.

Du kan velge mellom fuglekvitter, bølgesus, radio eller en av melodiene, og du kan velge volum på alle. For min del viser det seg at selve lyset faktisk er nok, så jeg behøver ikke å ha på lyd i det hele tatt. Og det er en ting jeg liker spesielt godt – man kan faktisk skru av hele lyden og bare bruke lyset.

Ellers er fuglekvitter min personlige favoritt – det passer bra sammen med det myke morgenlyset. Radio går også an, men siden FM-båndet ikke lenger er det det var, er det bare to alternativer her jeg bor nå. Om du bruker den, anbefaler jeg at du ikke setter alarmen til de hele timene – da får du nyhetene servert som det første du hører. Men musikken før og etterpå er helt fin!

En annen fantastisk ting med denne vekkerklokken, er at du lett kan skru av selve displayet. Det sparer deg fra å vite hva klokka er hele natta om du ikke vil vite det, og lar deg bare ha det magisk gyldne lyset å navigere etter i en ellers mørk natt.

Andre fancy ting er at den kan snoozes, og du kan sette lysinnstillingen til å skifte mellom flere farger. I tillegg kan du også bruke lyset for å simulere solnedgang på kvelden – noe som er helt perfekt om du har innsovningsproblemer og trenger å roe ned mot leggetid.

Jeg har brukt vekkerklokken min i en ukes tid nå, og jeg er strålende fornøyd med kjøpet. Jeg hadde egentlig tenkt vi bare skulle ha en, men jeg tror kanskje jeg skal spandere en på avkommet mitt også. En god morgen er gull verdt for alle.

Vil du også ha en mykt gylden morgen?

Du kan bestille din egen vekkerklokke med lys her! 🤗