inspirasjon til earth hour
Naturkjærlighet,  Naturlig livsstil

Inspirasjon til Earth Hour

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Den siste lørdagen i mars arrangeres Earth Hour, hvor vi markerer solidaritet med planeten ved å skru av alle elektriske lys. Vil du være med, kan du sette av 26. mars klokka 20:30 til en time med stearinlys og analoge aktiviteter.

Vil du ha litt inspirasjon til Earth Hour? Les videre! Om du planlegger litt, rekker du å gjøre kvelden helt magisk!

Ideer til en magisk markering av Earth Hour

💚 Spill brett- eller kortspill! En av de spillene jeg spilte oftest med datteren min da hun var liten, var Wildcraft. Ikke bare får dere verdifull analog tid sammen, men dere lærer også mye om urtemedisin og samarbeid. Andre spill som kan være verdt å se på, er Ecosystem og Kodama Tree Spirit!

💚 Les en bok! Om du har litt egentid, kan jeg anbefale Trærnes hemmelige liv, av Peter Wohlleben. Om du har barn du vil lese sammen med, kan Trollungen og den eventyrlige skogen, av Mai Tove Waagbø være fin.

💚 Pusle puslespill! Det er utrolig mange fine å velge mellom, men jeg tror jeg ville valgt «På landet» for min egen del. Om du har barn (eller bare ikke så stor tålmodighet selv!), kan du velge «Nordiske dyr 2» isteden.

💚 Strikk ullsokker! Du vet du kommer til å elske deg selv for det om du gjør det nå. Du finner økologisk ull her, og strikkeoppskrifter her.

💚 Legg orakelkort! Det gjør utrolig godt med litt tid for ettertanke, og orakelkort kan være det du trenger for å se livet på nye måter. I anledning dagen kan du utforske Earth Magic Oracle Cards for å lære mer om hvordan naturen og du henger sammen.

💚 Gjør Yin Yoga omringet av lys! Om du har en peis, kan du tenne opp i den. Om du ikke har det, kan du tenne lys isteden. Jeg anbefaler da stødige telysholdere for sikkerhetens skyld – og hvorfor ikke gjøre det litt ekstra magisk ved å bruke telysholdere av ren saltkrystall!

💚 Skriv dagbok! En rolig kveld kan være akkurat det du trenger for å komme i bedre kontakt med deg selv og naturen. Bruk litt tid på å reflektere over ditt eget natursyn, og hvordan du kan leve i mer harmoni med den. Paperblanks er helt magiske til å skrive dagbok i, og akkurat nå har jeg Turquoise Chronicles på min egen ønskeliste.

💚 Gi deg selv egenomsorg! Du er natur, kjære leser, og i dagens samfunn tror jeg vi alle savner mer naturforbindelse enn vi får. Så lag deg et fotbad (eller ordentlig bad, om du er velsignet med et badekar i ditt liv), og tilsett eteriske oljer, urter, krystaller og havsalt.

💚 Lag et godt måltid basert på naturens råvarer! Levende lys, middag… Det er en perfekt måte å tilbringe kvelden på. Selv er jeg litt forelsket i serviset fra Alveskog-serien!

💚 Fargelegg! Det å tegne og fargelegge noe kan være en god meditativ praksis, og kanskje akkurat det du trenger denne kvelden. Selv ønsker jeg meg fargeleggingsboken Villmark, og for yngre barn ville jeg kanskje gått for Frost 2 med klistremerker.

Det er i det hele tatt mye man kan finne på, men når det gjelder inspirasjon til Earth Hour er det jo helst analoge aktiviteter og levende lys som er stikkordene. Kunsten å eksistere uten elektrisk lys, om du vil. De fleste av oss har jo glemt hvordan det var, men Earth Hour gir oss en fin anledning til å skape nye tradisjoner og erfaringer i så måte.

Nyt kvelden! 🍃