Deprecated: Funksjonen is_staging_site er foreldet siden versjon 3.3.0! Bruk in_safe_mode i stedet. in /customers/4/e/a/skogfrue.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Du kan samle dine egne frø nå - Skogfrue.no Deprecated: Funksjonen is_staging_site er foreldet siden versjon 3.3.0! Bruk in_safe_mode i stedet. in /customers/4/e/a/skogfrue.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078
samle dine egne frø
Livsdesign,  Selvutvikling

Du kan samle dine egne frø nå

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Hvis du har en hage, og allerede drømmer om hvordan den skal bli neste sommer, kan du faktisk begynne å skape den allerede om høsten. Hvis du gjør det på gamlemåten: Samle dine egne frø. Det å kjøpe frø hver vår i hagebutikkene er egentlig en ganske ny oppfinnelse. Det er jo nå frøene egentlig er klare, nå før frosten kommer og vinteren dekker alle planter med snø.

Tar du deg en tur ut, vil du se at naturen allerede er i gang med å forberede våren. Syrinene begynner å frø der blomstene var, villrosene har røde, fine nyper fulle av frø, og ringblomstene, om du plantet det i hagen din i år, er også fulle av frø når de har blomstret fra seg. I squashen, tomatene og paprikaen du kanskje hadde i kjøkkenhagen din, er det også frø.

Det du kan gjøre nå, er altså å begynne på frøsankingen og samle dine egne frø. Ta med deg en liten tøypose ut, og se hva du finner – kanskje du får noen nye ideer, og kanskje du finner planter der ute som kan bli fine i hagen din neste sommer uten at du behøver å bruke en eneste krone eller grave opp hele planter.

Når du kommer hjem, kan du rengjøre frøene, la dem tørke en stund til de har blitt helt harde, og så legge frøene i fryseren sånn at de får en halvveis naturlig vinter. De holder seg lenge om du legger dem i en konvolutt, men du kan også legge dem i en lufttett glasskrukke. Så tar du dem bare frem igjen når snøen begynner å tine. Da kan du legge dem der du tenker at de kan vokse, og med litt flaks så spirer de sammen med resten av naturen når den våkner fra vintersøvnen sin igjen.

Nyt våren når den kommer!