plastfri tannkrem
Naturlig helse,  Selvutvikling

Plastfri tannkrem

/inneholder annonselenker til Lyko/

En av de vanskeligste tingene å finne, er plastfri tannkrem. For det første hører man så mye rart om de “vanlige” merkene at man blir skeptisk til dem alle. For det andre er det ikke alltid man har tid til å lese bakpå og google alle ingrediensene heller. Men det er viktigere enn noen gang at du finner en plastfri tannkrem som fungerer. Mesteparten av det du spytter ut i vasken, kommer jo før eller senere til å havne i havet. Der vil vi ikke ha mer plast.

Det er en stund siden jeg begynte prosessen med å finne frem til en mer naturlig livsstil. I dag vil jeg dele mine tannkremtips med deg!

Plastfrie tannkremer du ofte finner i vanlige butikker

I vanlige butikker kan du begynne med å se etter svanemerket. De har nemlig tatt med mikroplast i sine kriterier. Bærer produktet svanemerket, er du dermed garantert at det også er plastfritt. Av tannkremer som har oppnådd et svanemerke akkurat nå, finner vi følgende:

Derma helse tandpasta
Levevis tandpasta
Solidox barnetannkrem
Solidox junior tannkrem
Änglamark Classic Toothpaste

Solidox finner du mest sannsynlig i de fleste dagligvarebutikker, og Änglamark finner du stort sett på Coop.

Plastfrie tannkremer du kan kjøpe i nettbutikk

Et annet triks du kan benytte deg av, er å se etter økologiske merker som har et godt rykte. Humble Brush har for eksempel ikke bare gode tannbørster i bambus, men de har også lansert en miljøvennlig tannkrem som du med god samvittighet kan kjøpe. Urtekram er også et meget godt alternativ om du vil ha litt mer å velge i. Sist men ikke minst vil jeg tipse deg om Weleda, som også har tannkremer i sitt sortiment.

Hva bruker jeg selv?

Selv lagde jeg lenge min egen tannkrem, men i det siste har jeg begynt å elske tannkremen jeg får fra doTERRA. Den er nok hakket dyrere enn de jeg nå har nevnt, men om du er medlem der, anbefaler jeg at du tester den også.

Har du funnet frem til din favoritt-tannkrem enda?


PS! Vil du ha mer? Meld deg på bloggens nyhetsbrev, og få det første kapittelet av "10 steg til en mer naturlig livsstil" som velkomstgave! 🙂