ting å gjøre når det er fullmåne
Selvutvikling,  Spiritualitet

Ting å gjøre når det er fullmåne

Lyst til å leve i mer pakt med naturen? Da er månesyklusen et godt sted å begynne. Her får du 9 magiske tips til hva du kan gjøre når det er fullmåne!

I morgen tidlig er det fullmåne igjen. Jeg tror dette blir en heftig en, for det har allerede gått ut varsler om svært høy vannstand langs hele norskekysten. Månen påvirker jo som kjent flo og fjære, og tsunamier skjer som oftest på enten nymåne eller fullmåne.

Om du er kvinne, er syklusen din gjerne påvirket av månesyklusen. Og selv om du «bare» er menneske, er jo ca 70% av kroppen din vann, som igjen påvirkes av månen (denne gangen så mye at varsel er sendt ut langs hele kysten).

Det er mye mulig du kjenner dette på kroppen, på den ene eller andre måten.

Vannet er nemlig nesten alt. Det er blodet ditt, det er konsentrasjonen av næringsstoffer og avfallsstoffer i kroppen, og det er hvor mye fuktighet du har i bindevevet som holder hele deg sammen.

For noen er det dyp uro, ubehag og kanskje til og med smerter, for andre er det høyere sensitivitet og ren bliss.

Jeg har ikke fasiten for deg, men det går an å være føre var og tilrettelegge litt hvis du vet du får noen underlige dager.

Her er mine tips til hva man kan gjøre på fullmåne:

#1. Drikk nok vann. Hva «nok» er, må du kjenne etter selv. Vær oppmerksom på tørsten din, og fyll på så mye du trenger.

#2. Ta deg et bad. Det skjer noe magisk når kroppen din får lov å flyte i vann, og fullmåne er et særdeles godt tidspunkt å gjøre det på. Være ett med naturkreftene, so to speak, istedenfor å kjempe mot dem. Ideelt sett er en svømmetur i vilt vann å foretrekke, men badekar funker også. Eller svømmehallen, om alt annet feiler.

#3. Pass på saltbalansen. Hvis du plutselig får enten cravings eller hat på potetgull nå, så har det å gjøre med vannet i kroppen. Skyller du ut mye vann, må du fylle på igjen med salt. Holder du på mye vann, må du kutte litt ned sånn at vannet kan slippe taket. Lytt til kroppen. Den har veldig ofte rett. Men velg heller å bruke havsalt i maten enn å stappe i deg en hel potetgullpose!

#4. Si nei. Hvis du egentlig trenger å hvile, så hvil. Det er lov å si nei om noen i sin visdom la sammenkomster og andre ting midt på en fullmåne, hvor man ofte er litt ekstra på tuppa. Folk har glemt å sjekke kalenderen for noe annet enn ukedager og dato i våre dager.

#5. Egenomsorg er bra. Om det er noe tidspunkt å ta ekstra vare på seg selv på, så er det under fullmånen. Tenk fotbad, bodylotion, myke dyner, en god lydbok, Netflix, og noe halvveis sunt å spise i en skål. Månen står jo blant annet for moderskap og det å gi næring, så pass på at næringen du gir deg selv er god.

#6. Skriv takknemlighetsjournal. Fullmånen er månesyklusens høydepunkt, hvor alt er komplett, helt og fullført. Dermed er det også et utmerket tidspunkt for å feire alt som har gått bra for deg i det siste, alt du er takknemlig for i livet ditt, og alt som er perfekt akkurat som det er. Mediter over det, og skriv det ned i en journal.

#7. Sørg for god søvn. På fullmånen er det en del som sover dårlig, har mareritt, og så videre, så legg til rette for at søvnen blir så god som mulig. Sett på en fin lydbok istedenfor å ligge våken og gruble, spis godt et par-tre timer før du legger deg sånn at du både er mett og ferdig med den første biten av fordøyelsen når du går til sengs, og skift gjerne på senga så du har luksusen av rent sengetøy også.

#8. Planlegg fri. Etterhvert som du blir kjent med hvordan kroppen din reagerer på fullmånen, vil du kanskje oppdage at du faktisk burde ha fri denne dagen. Om du har muligheten til det, kan du på forhånd be om avspasering, hjemmekontor eller ta ut en feriedag om fullmånen faller på en ukedag. Se gjennom de neste månedene nå, og se hva du kan gjøre.

#9. La fantasien ta deg vakre steder. Dette er ikke tidspunktet for grundige analyser, tung logikk og pirkete statistikk, så la isteden fantasien få flyte fritt på fullmånen. Dropp dokumentarene og fagbøkene, og sett på en fantasyfilm eller la deg forsvinne inn i en roman isteden. Kanskje du trenger ferien!


Oppdag mer fra Skogfrue.no

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.

Én kommentar

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.