mainatt
Selvutvikling,  Spiritualitet

Mainatt – sommeren kommer! (Beltane)

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Det er den siste dagen i april, og det er tid for en ny naturfeiring!

I Skandinavia har vi feiret Mainatt i mange, mange år. I dag er våren teoretisk sett på toppunktet, selv om vi hadde en vansindig lang vinter i år og vi ligger litt bak skjema sånn sett. Men i morgen begynner altså den første sommermåneden, og vi kan se frem til dager hvor lyset er sterkere enn mørket. Alt potensialet man har feiret tidligere i syklusen (som for eksempel Imbolc), vil nå snart manifesteres i naturen som materiell overflod.

Man tenker seg at i natt møter det maskuline og det feminine hverandre. Sola er sterk nok til å varme frøet som ligger i jorden, og skapelsen er dermed er et faktum. En annen måte å se det på er at Himmelfaderen møter Moder Jord i et lidenskapelig favntak. Dermed er også denne dagen en ypperlig anledning til å feire kjærligheten!

Vil du feire Mainatt, kan du dra ut i skogen eller ned på stranda for å tenne et bål. Dette symboliserer sola, livskraften og lidenskapen som bare venter på å eksplodere ut i vill, fri natur i sommermånedene som kommer. Har du noen å feire kjærligheten med, så gjør kvelden til en spesiell natt for dere to – gjerne ute i naturen, som skikken er. Har du det ikke, kan du isteden glede deg over andre meningsfulle samarbeid og alt som snart vil bli gitt deg av sommergleder. Du kan også legge planer for alle dine håp og drømmer i kveld. Har du et lite skrin, kan du legge symboler for alt som skal vokse seg vakkert oppi det, og så sende et ønske til ilden om å få varme og vitalitet nok til å manifestere dem på en god måte i livet ditt i månedene som kommer.

Jeg tenker for min del at det er på tide å innvie grillen i kveld, og nyte middagen ute sammen med huldreungen min. Det er litt kaldt enda, for våren har ikke helt kommet så godt i gang som den pleier, men det er vel bare å pakke med seg noen ekstra ulltepper og ønske litt ekstra sterkt til ilden, tenker jeg. 🙂

Skal du gjøre noe fint i kveld?