Holistisk helse

Lag din egen egenomsorgsboks!

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Jeg er helt sikker på at du også har hatt de dagene. Alt er grått, alt er trist, og du føler deg helt tiltaksløs. Kanskje hodet gjør vondt. Kanskje ryggen er stiv. Og du skulle ønske at noen bare kom med sjokolade og en klem.

Den dårlige nyheten er at jeg ikke kan trylle frem den sjokoladen til deg. Men den gode er at du isteden kan være din egen gode hjelper, og gi ditt fremtidige selv akkurat det du trenger da.

Løsningen er at du lager et eget egenomsorgskit og legger det klart allerede nå. Du vil takke deg selv den dagen du trenger det!

Det første du trenger, er et vakkert skrin. Jeg falt for dette fine og enkle smykkeskrinet! Du kan ta ut innmaten, sånn at du har et hemmelig rom under.

Så kan du fylle det opp med det du vet du kommer til å trenge.

Tenk gjennom dine verste dager, og hva du savner da. Hva ville hjulpet? Hva ville trøstet deg, roet deg, psyket deg opp?

Jeg vet for min del at jeg gjerne kunne trenge en sjokolade. Og en kopp te – gjerne Love fra Pukka-sortimentet. Eteriske oljer er et must, og lavendel er min go-to-olje for de dagene.

Jeg ville også lagt med et lite stearinlys. Levende lys har en fin, beroligende effekt, og skaper en stemning som er både oppløftende og beroligende.

Og, om jeg virkelig ville skjemme meg selv bort, ville jeg lagt med en liten bunke orakelkort også, kun til bruk for de dårlige dagene. Whispers of Healing Oracle Cards høres helt amazingly perfekt ut for en egenomsorgsboks!

En annen idé er å lage ferdig litt badesalt og legge den i en liten zip-pose. Om du ikke har badekar, kan du alltids bruke det til et deilig fotbad når du trenger å slappe av.

Du kan også forutsi hva annet du vil komme til å trenge, selv om det ikke kan legges i en boks. Hvis du for eksempel vet at Disneyfilmer får deg til å koble av, eller at du alltid føler deg bedre etter en tur i skogen, så kan du skrive det ned i en liten huskeliste for deg selv. Legg den i boksen også, så har du en fin liste med bra ting du kan krysse av på når dagen er kjip.

En egenomsorgsboks som dette kan virkelig redde dagen din når du trenger det. Bare tenk deg følelsen av å ta den frem, sende en varm tanke til ditt fortids-jeg, og sette deg i sofaen med den filmen du anbefalte deg selv, mens du tar et fotbad, spiser sjokolade og drikker te?

Høres det ikke aldeles vidunderlig ut å ha alt klart allerede?

Denne egenomsorgsboksen gjør seg også godt som gave for noen andre, forresten, i og med at den kan skreddersys nesten i det uendelige.

Hva ville du hatt oppi din boks? ?