magisk livsstil
Livsdesign,  Selvutvikling,  Spiritualitet

Sånn får du en helt magisk livsstil

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Husker du når du var lita? Alt var mulig, alt kunne skje, og en magisk gudmor kunne plutselig dukke opp og gi deg et helt nytt liv om du trengte det noen gang.

Det var fint, ikke sant? Jeg savner ofte den tida. Og jeg tror vi alle trenger noe magisk å tro på, spesielt når verden ser stadig mer ustabil ut.

Barndommen er nok over for lengst for mange av oss, men jeg har et godt alternativ likevel. Du trenger bare en magisk livsstil!

Først: Hva er en magisk livsstil?

En magisk livsstil er en livsstil fylt med dypere mening. Hvor alt (eller så mye du vil) har en hensikt og en oppgave i livet ditt, og fyller deg med glede, håp og troen på at fantastiske ting kan skje.

For å få til dette, må du først eksperimentere litt med hva du faktisk tror på. Dette er jo en livsstil som helt og holdent avhenger av ditt eget syn på livet og hva dine grunnleggende verdier er, så det hjelper ikke å bare kopiere noen andre.

En magisk livsstil må grunnfestes og forankres i det som virkelig er deg. Hvis ikke, mister den fort glansen. Men når du lykkes med det? Da har du et støttesystem på plass som kan gi deg håp selv i den svarteste natta.

Du må gå dypt med det

Derfor er det også viktig at du graver dypt i deg selv for å finne de magiske edelstenene dine. Det kan for eksempel være ting du har med deg fra barndommen din, religiøse symboler du synes er vakre, eller elementer fra kulturarven din.

Det kan til og med være små magiske gnister som du har kommet over helt andre steder. Filmer og bøker kan være gode kilder til inspirasjon (husker du da alle skulle ha Arwens smykke fra Ringenes Herre?).

Spørsmål du kan stille deg selv, er følgende:

  • hvilken livsfilosofi har jeg?
  • hvilke deler av min kulturarv setter jeg pris på?
  • hvilke meningsfulle elementer har jeg i min livsfilosofi og kulturarv?
  • føler jeg meg dratt mot andre ting i andre deler av verden, i så fall hva?
  • har jeg noen magiske barndomsminner?
  • hvilke filmer og bøker har magisk mening for meg?
  • hvilke meningsfulle elementer finnes her?

Når du har svaret på dette, har du et godt utgangspunkt for å skape din egen magiske livsstil.

Bruk de symbolene som allerede finnes

Så er det på tide å bygge din magiske livsstil, stein for stein. Det betyr ofte at ting må konkretiseres sånn at det kan bli en del av ditt hverdagsliv.

En praktisk og konkret måte å begynne på, er å lete frem de symbolene som allerede finnes. De fleste religioner har for eksempel sitt eget sett med symboler, i form av pentagrammet, korset, eller en buddha-statue.

Om du lar deg inspirere av bøker og filmer, finner du også symboler her.

Alle disse symbolene er meningsfulle, og de snakker et eget språk til deg. De har noe å fortelle, og de fokuserer tankene dine på noe godt. Av den grunn kan vi også bruke dem for å bevisst styre tankene våre i hverdagen.

Skap din egen mening

Tilfeldige ting kan også ha mening – eller du kan lage den selv. I stua mi har jeg for eksempel en steinbit fra et lite berg i nærheten. For de aller fleste er det bare en gråstein. Men for meg er den nå en bit av et mytologisk og kraftfullt sted der min morslinje har bodd i flere hundre år. Det er dype, magiske røtter.

På samme måte kan du selv finne ut hva som er viktig for deg å konkretisere i hverdagslivet ditt. En fjær kan bety kontakt med engler. Et sneglehus kan bety åndelig vekst. En bit fra et gammelt tre kan bety stabilitet. Det er du som velger hva du vil ha med deg. Du er magiskaperen her, og ingen kan fortelle deg hva som er riktig og feil. Stol på deg selv!

Les også: Om å skape sin egen spiritualitet

Finn de viktige datoene

Alle tradisjoner, religioner og spiritualiteter har sine egne, viktige merkedager. Du kan også ha dine, og igjen er det du som får velge dem ut.

Hvis kristen tro er viktig for deg, kan du følge kirkeåret og se om du finner inspirasjon der. Om du er paganist, vil deres årshjul kunne sette deg på et godt spor (legg forøvrig merke til likhetstrekkene!). Vikingene hadde også sin egen hedenske årssyklus, og du husker sikkert vår gamle primstav. Den ser ved første øyekast katolsk ut, men om du følger linkene, får du også opp informasjon om gammel norsk folketro.

Du kan også følge månen, hvis du vil, og markere ny- og fullmåne med små ritualer. Eller hva med å sette ut grøt til nissen igjen, eller bake kaker til alvene på midtsommer?

Du trenger ikke å feire alle dagene du finner, og du trenger ikke å gjøre det på den måten alle andre har gjort før deg. Det er også lov å prøve seg frem til du finner det som gir deg en akkurat passe dose magisk livsstil.

Nyttig info for deg som virkelig vil gå «all in»: Du har etter loven krav på to fridager i forbindelse med religiøse feiringer, om du ikke står oppført som medlem i Den Norske Kirke.

Koble deg på «den etablerte magien»

Mange ganger kan det også være fint å ha et fellesskap med andre, selv om man er et enestående magisk individ og følger sitt eget hjerte i ett og alt. Vi trenger av og til å være en del av noe større, og her finnes det også muligheter.

Hvis du har med deg den kristne tanken om at «der to eller fler er samlet» er en styrke, eller om du tror at flere menneskers energi er sterkere sammen enn en alene, finnes det også mange mer eller mindre etablerte sannheter der ute som du kan hente styrke og inspirasjon fra.

Urtelære og tarot er for eksempel ting som kan få sterkere mening for deg fordi flere tror på det samme, og fordi det går an å diskutere det med noen. Det samme gjelder ting som bønn og healing. Du finner flere grupper om dette på Facebook og Amino, og du kan oppsøke forskjellige trossamfunn.

Alt er magi

I en verden hvor du selv skaper deg en egen magisk livsstil, vil intuisjonen og forestillingsevnen din bli sterkere enn om du bare følger et oppsatt skjema. Alt kan være magisk. Du trenger ikke vente på at noen andre skal erklære det hellig eller lete det opp på wikipedia – det er magisk hvis du sier det er det, og det er nok.

Om du lever livet ditt med denne innstillingen, vil du også oppdage nye vinklinger underveis. Et måltid kan bli magisk hvis du visualiserer at rosmarinen du strødde over potetene jager vekk negativ energi fra spisebordet. Du kan til og med erklære at oppvasksåpen er et magisk middel fordi den inneholder sitron!

Plutselig har du skapt en positiv virkelighet

Jeg tror ikke at noen i dag forventer at magi skal trylle et bedritent liv om til en vill suksess over natta. Det er jo ikke helt sånn det funker. Men jeg kan love deg at om du over tid er fokusert på å bygge din egen, positive og magiske livsstil, så vil du en dag se deg om og finne støtte overalt.

Kanskje den rosa fargen på gardinene dine ble valgt fordi du ville fokusere på å styrke de feminine og myke verdiene i deg selv. Fredsliljen satt du der fordi du ville skape harmoni og renere luft i hjemmet, og på veggen over har du kanskje hengt opp et bilde av Yggdrasil – verdenstreet fra vikingenes mytologi. Det minner deg på at alt henger sammen, og på at mennesker har hatt en dyp, iboende visdom siden tidenes morgen.

Bare ved å være i hjemmet ditt, har du fått en dose positiv livsmagi.

Som nydelige ringer i vann…

En magisk livsstil gir deg på denne måten et håp for fremtiden, og får deg til å føle deg bedre. Dette betyr også at du allerede har gjort noe positivt, og at du har begynt å støtte deg selv i den retningen du ønsker å gå videre i.

Hvordan du har det nå, vil dessuten gjøre noe med hvordan du oppfører deg ute i verden. Andre mennesker responderer på det de oppfatter fra deg, om det er klesstil eller mental innstilling. Ved å fylle ditt eget liv med fin magi, påvirker du også hvor mange muligheter du får videre.

Hvor fantastisk magisk er ikke det?

 | Website

Ingrid Jeanette er utdannet førskolelærer, har en mastergrad i tverrfaglig kultur, og er sertifisert yogainstruktør. Hun underviser Yin Yoga, elsker å skrive, og er opptatt av å leve en naturlig livsstil. Ellers bruker hun dagene sammen med sin unge tenåringsdatter, og prøver å lære å spille tussefløyte.