Selvutvikling

Inspirerende ting å høre på (lydbøker + podcasts)

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

/Reklame: inneholder affiliatelinker til Storytel/

Jeg elsker å lære nye ting. Når jeg var lita, befant jeg meg alltid i den stilleste kroken med en bok i hånda. Jeg suger til meg inntrykk, ideer og inspirasjon som en svamp. Det gir livet og hverdagen den ekstra lille piffen jeg trenger, og dette er en motivasjon det er vanskelig for meg å fungere uten. Det er rett og slett helt nødvendig.

Det er en stund siden jeg skrev om lydbøker nå. I dag tenkte jeg at jeg skulle dele noen av mine mest inspirerende lydbok- eller podcastopplevelser med deg. Vi kan starte med podcastene!

podcasts

Lekent liv med Lilalife er en ganske ny podcast. Den er superinteressant for deg som er opptatt av å få kroppen til å spille mest mulig på lag! Line Holdal, som selv er ernæringsterapeut og svært kunnskapsrik på sine felt, har ofte med seg andre eksperter på ulike helsetemaer. Her er det mye å lære, og mye hjelp å få om du sliter med autoimmune sykdommer. Selve bloggen hennes finner du her.

Deva Talks (iTunes) er Katrine Berge sin podcast, og den handler om de mer esoteriske sidene av livet. Er du fascinert av eteriske oljer, chakraer og yoga i et kvinnekraftperspektiv, så er det Katrine du skal gå til. Hun har en kunnskap og en filosofi jeg ikke har sett så mye til i Norge tidligere, og jeg liker det så godt!

Begge disse to er forresten med i det samme doTERRA-teamet som jeg er, så nå skjønner du kanskje hvorfor jeg er så glad jeg fant det!

Hol:Fit Talks er Ange Peters’ podcast. Hun er en av de store innen doTERRA, og har dermed masse å bidra med innen både business og eteriske oljer. De beste produktivitetstipsene jeg har fått på lang tid, har jeg fått fra Ange. Og ikke minst inspirerer hun til å ivareta en sunn og naturlig livsstil mens man jobber. Nettsiden hennes er her.

The Priestess Podcast er en podcast av en litt annen type. Den er om «all things goddess culture», og er en serie med intervjuer av interessante, feminine kvinner. Her blir du kjent med forfattere, healere, ledere, sjamaner og andre kvinner som har sin kontakt med Moder Jord intakt. Behagelig, fin og inspirerende – jeg pleier å sette på den når jeg går en tur.

lydbøker

Lydbøkene mine får jeg for tiden fra Storytel. Der har de et ganske greit utvalg, spesielt i genren «inspirerende». Man sparer dermed en del penger på et abonnement kontra å kjøpe bøkene. Mange av dem får man jo ikke lånt på norske biblioteker heller, så dette er en ting jeg prioriterer å bruke penger på.

Har du ikke Storytel fra før, får du også 14 dagers gratis prøvetid. Du rekker fint en bok eller to på den tiden. 🙂

Av de jeg har hørt i det siste, er det disse som utmerker seg for meg:

The Nature Principle, av Richard Louv, er en klassiker du absolutt burde ha fått med deg. Her får du vite om forskningen som er gjort, hva naturen faktisk betyr for vår helse og velværefølelse, og hvordan du kan styrke din egen naturforbindelse i ditt eget liv. Om du har hørt begrepet «naturmangelsyndromet» noen gang, så er det herfra det kommer. Et must å ha i bokhylla om du er interessert i naturlig livsstil.

Earth is Hiring, av Peta Kelly, er en helt vilt inspirerende bok for deg som føler dragningen ut av det ordinære arbeidslivet og inn i din egen planetvennlige virksomhet. Det må da være en bedre måte å leve på enn å jobbe for noen som ikke er halvparten så miljøbevisste som du er? Hvis du er er her for å forandre verden, så er denne boka for deg.

The Code of the Extraordinary Mind, av Vishen Lakhiani, er en bok som oppgraderer deg litt. Kulturen du lever i er så velkjent for deg at du ofte bare tilpasser deg uten å stille spørsmål. Men her kommer de spørsmålene på rekke og rad. Vishen snakker blant annet om brules. Altså bullshit rules. Hint: Du burde ignorere dem. Og det kan du jo, så fort du har gjennomskuet dem. Denne boka hjelper deg med frigjøringsprosessen.

Game Changers, av Dave Asprey, er for deg som er interessert i biohacking – altså å optimalisere kropp og helse til det maksimale. Forfatteren var han som oppfant bulletproof coffee, om det sier deg noe, og han har en lang rekke tips til hvordan man blir mer effektiv. Han har rett og slett intervjuet noen av de mest effektive og suksessrike menneskene han vet om, og koker ned svarene deres til noe du selv kan bruke i ditt eget liv.

The 15 Invaluable Laws of Growth, av John C. Maxwell, er den boka jeg holder på med nå. Og wow, den er inspirerende! Glem å sette mål, sier han. Fokuser på å vokse isteden – vekst er en evig prosess, og du risikerer ikke å stange i taket når målet er nådd. Forfatteren er selv supereffektiv og organisert, og han kommer med så mange tips at det nesten er vanskelig å prosessere det ene før det neste kommer. Dette er med andre ord en bok du kan bruke tid på, og suge til deg visdommen skikkelig.

Har du noen tips til hva jeg burde høre på neste gang? Legg dem gjerne igjen i kommentarfeltet!