Deprecated: Funksjonen is_staging_site er foreldet siden versjon 3.3.0! Bruk in_safe_mode i stedet. in /customers/4/e/a/skogfrue.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Hva en skogfrue må ha med seg på tur - Skogfrue.no Deprecated: Funksjonen is_staging_site er foreldet siden versjon 3.3.0! Bruk in_safe_mode i stedet. in /customers/4/e/a/skogfrue.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078
Tilbakeblikk

Hva en skogfrue må ha med seg på tur

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

/Inneholder reklame/

Når dette innlegget publiseres, har jeg allerede pakket meg og huldreungen min i bilen og begynt å kjøre. Forhåpentligvis har jeg fått med meg alt jeg skal, men siden jeg ikke får sove helt enda, så tenkte jeg like gjerne at jeg kunne lage meg en pakkeliste i form av et blogginnlegg som forhåndspubliseres når jeg har pakka ferdig. For du vil vel gjerne vite hva en skogfrue har med seg på tur, vil du ikke? Selvsagt vil du det!

Egenpleie er et viktig tema for meg om dagen. Det gjenspeiles også i det jeg tar med meg når jeg skal bort, og i den kategorien finner du tørrbørsten min, et lite reiseglass med kokosolje, og eterisk olje av rosmarin. En av mine morgenritualer er nemlig å børste hele kroppen før jeg går i dusjen og til sist smører meg inn med kokosolje, og det har jeg tenkt å fortsette med i ferien.

Hudpleie kan man heller ikke begynne å slurve med når man når min anseelige alder, så jeg tar selvsagt med meg rensemelk. Og tannbørster, selvfølgelig. Tannkrem, sminke og hårbørste. DeodorantSjampo, balsam og dusjsåpe. Hvilket minner meg om at vi må innom helsekosten for påfyll før avreise.

Medisiner, for det er ulidelig kjipt å glemme dem. Smertestillende, just in case.

Andre eteriske oljer er også et must. Lavendelolje i tilfelle vi trenger å roe oss ned etter en lang dag eller det blir vanskelig å sove borte. Peppermynte- og sitronolje må jeg ha i bilen for å holde den frisk og velduftende, og dessuten er peppermynteoljen særdeles god å ha for trøtte ferieføtter. Fenikkeloljen blir med i tilfelle man skulle få luft i magen av bare stress og sukkerspinn.

Ikke at jeg har så store forhåpninger om å få lest noe på denne ferien, men jeg tar med meg en bok likevel. Den sist ankomne, og øverst i køen for dybdelesing akkurat nå, er Northern Mysteries & Magick, av Freya Aswynn (som jeg kjøpte rett og slett fordi jeg blir litt sur av å tenke på alt vi har mistet av kulturarven vår, og MYE sur av å tenke på at kvinnene spesielt tapte på den dårlige dealen når kristendommen overtok. Jeg anser det dermed for å være min fordømte plikt å lese meg opp på det. Og dessuten er temaet særdeles interessant.).

(Og det betyr jo at jeg må ha med runene mine også.)

MiniPC med lader må være med. Det kan jo hende jeg får akutt trang til å blogge eller noe sånt mens jeg er der, og dessuten er det kjekt å ha med fordi Viaplay og Netflix. Det er ikke TV i leiligheten.

Ladere til alt, faktisk.

Forresten må jeg ha med Kindle også. Jeg har mange mange bøker der som kanskje er litt mer ferievennlige enn Aswynn.

Dagboka. Fordi havet! I tilfelle jeg får tid til å reflektere litt over verden. Av og til hjelper det å dra til den andre siden av landet og se noe helt annet – plutselig får man nye tanker også, når landskapet har endret seg. Og planleggeren – rett og slett fordi jeg har både billetter og viktig info der.

Yogamatta må være med. Fordi selvsagt! Morgen- og kveldsrutine er viktig å følge, og det er såååå godt å strekke ut av seg dagen før man legger seg! Og starte dagen mykt!

Det betyr også at jeg må ha med meg morgenteen min.

Og minihøytaleren. Den er fin. Musikk gjør så mye for humør og stemning, og vi skal virkelig skape gode minner denne sommeren!

Telt og utstyr pakker jeg også med, selv om planen ikke er telt i det hele tatt. Men jeg liker å være fri til å gripe ferien. Og jeg har da visserlig stasjonsvogn med god plass, så det er ikke noe ekstra stress å ta det med. Kanskje vi finner et kjempefint sted som vi bare slår oss ned på istedenfor å dra rett hjem?

Frysebag er viktig, ikke minst for å spare penger. Det betyr at vi kan kjøre innom kolonialen her og hamstre opp med smoothier, iste, iskaffe, babybels og annen mat, og jeg kan lage ferdig et par glass med kyllingsalat før vi drar, sånn at vi har sunn og frisk proviant og drikke med oss fra starten av.

Hva mer, hva mer? Krystaller? Jeg har en slags vrangforestilling om at jeg skal få tid til å meditere, noe som helt sikkert er nettopp en gedigen vrangforestilling, men jeg vet akkurat hvilke jeg vil ha med meg, og de tar virkelig ikke mye plass i veska. Alltid beredt. Carpe krystallum!

Heklenål og et bomullsgarn så jeg kan bruke kveldene på å kosehekle meg noen nye fruktnett.

Ellers må jeg huske å få huldreungen til å laste ned en gøy film på nettbrettet sitt til kjøreturen, i tilfelle den blir kjedelig, og vi må ha med oss håndklær og klær for et par-tre dager mer enn vi egentlig tenker å være borte. Og bikinier. Fordi havet! Og solbriller til både meg og avkom. Solkrem får vi kjøpe der nede.

Et brettspill eller to. Man kan jo ikke forsvinne inn i en skjerm når man har ferie, man kan gjøre fine ting sammen, og vi har brettspill vi ikke har spilt så mye enda.

 

Da tror jeg ikke det var mer, utover lommebok og oss selv?

Det vil fort vise seg, det gjør jo som regel det…

Uansett. Jeg må løpe nå. Følg meg på Instagram om du vil ha løpende oppdateringer! (Tog du an?) 🙂